Lagbanner
Giuseppe Meazza, 2023-12-02 20:45

Milan - Frosinone
3 - 1

Inför Milan - Frosinone: Måstematch

Inför Milan - Frosinone: Måstematch

På senare tid så har vi haft allt tätare glapp mellan ångestfyllda möten. Jag skulle inte vilja rubricera morgondagens möte för ångestfyllt men med tanke på senaste veckornas resultat och en skadedrabbad trupp är det svårt att påstå något annat. Allt annat än vinst under morgondagen är oacceptabelt och ska vi ha det minsta att sätta emot Juve och Inter i titelstriden så har vi inte råd att skylla på bortfall av spelare mot lag som Frosinone.

Pioli har varit omtalad de senaste veckorna och har själv gått ut och sagt att det är alldeles för tidigt att bedöma säsongen. 25 matcher är kvar och de spelare som inte tror på att Milan kan komma ikapp Inter och Juventus bör heller inte dyka upp på träningarna. Milans skörd under de fem senaste matcherna i Serie A är så lite som fem poäng, vilket är en relativt svag siffra, för att inte kalla den otroligt svag med tanke på att man har högre ambitioner än vad resultaten mot lag som Lecce och Udinese visat.

Hur som haver, efter en extremt skadebelastad trupp så bör vi vänta oss följande 4-3-3 uppställning enligt SkySports:

Målvakt: Maignan
Försvarare: Calabria, Tomori, Theo, Bartesaghi
Mittfältare: Reijnders, Musah, Loftus-Cheek
Anfallare: Chukwueze, Pulisic, Jovic

Försvaret känns mycket tveksamt och det känns att samtliga försvarsspelare kan ha tendenser till individuella misstag som är avgörande. Ingen kyla i backlinjen, dock så får vi därför hoppas att Frosinone ligger lågt så att vi kan slippa rulla boll långt ner på egen planhalva, vilket inte har varit en styrka på år och dagar. Mittfältet är tillfredsställande och bortsett från Jovic förmåga att stoppa Camarda från ytterligare spelminuter i Milantröjan så är jag någorlunda nöjd med både mittfältet och anfallet. Giroud och Leão saknar jag men jag kan leva med Chukwueze och Pulisic.

I och med Juventus seger med Monza så ser topp-5 tabellen enligt följande: 

    1. Juventus 33p (1-2 seger mot Monza, en match mer spelad)
    2. Inter 32p (Napoli borta)
    3. Milan 26p (Frosinone hemma)
    4. Napoli 24p (Inter hemma)
    5. Roma 21p (Sassuolo borta)

Senast Milan ställdes mot Frosinone var säsongen 2018/19 där första matchen slutade 0-0 följt av en 2-0 vinst för Milans favör. Gästerna befinner sig just nu på en niondeplats med 18p efter 13 spelade matcher och det skiljer sig endast åtta poäng lagen åt. Frosinone är just nu det formstarkare laget sett till de fem senaste matcherna och vi kan hålla tummarna för att gästerna får en tuff match på San Siro under lördagskvällen.

Avspark 20:45

Forza Milan!
 

Milad Kazeronimiladzk@hotmail.comTwitter @Kazeronii2023-12-01 22:51:00
Author

Fler artiklar om Milan