Lagbanner
Giuseppe Meazza, 2023-06-04 21:00

Milan - Hellas Verona

Inför Milan - Hellas Verona: Säsongens sista serie a match
Brahim Diaz sista match i Rossoneri?

Inför Milan - Hellas Verona: Säsongens sista serie a match

Lyckas Hellas Verona säkra en plats i högsta ligan till nästa säsong eller kommer Rossoneri krossa deras drömmar i sista omgången av Serie A.


(Zlatan Ibrahimovic sista gång på San Siro som aktiv spelare i Rossoneri?)

Ett Milan som i princip inte har någonting att spela för möter ett Hellas Verona som med näbbar och klor försöker hålla sig kvar i högsta ligan. 

I förra omgången lyckades Milan säkra en topp 4 placering efter 0-1 vinsten mot Juventus och kan därmed slappna av och bara spela ut. Däremot lyckades Hellas Verona strula till det mot Empoli hemma efter ett sent kvitteringsmål till 1-1. Detta gör att Hellas Verona står på samma poäng som Spezia och om båda lagen slutar på samma poäng vid slutsignal i båda matcherna så väntas en ny avgörande match mellan dessa två lagen (nytt för iår).
Senast Milan och Hellas Verona möttes denna säsong på Stadio Marc'Antonio Bentegodi så blev slutresultatet 1-2, med mål av Leao (självmål av Hellas) och Sandro Tonali.

Detta gör givetvis att Hella Verona kommer göra allt i sin makt att få med sig minst 1 poäng, helst 3. Spezia möter Roma borta, ett match där Roma borde vinna men inga topplag denna säsong förutom Napoli har kört över dom sämre lagen.
Milan - Verona matchen spelas samtidigt som Roma - Spezia och kan inte invänta något resultat från den matchen. Skulle Spezia lyckas vinna mot Roma så hade kanske matchen mot Milan sett annorlunda ut om dom hade haft en tidigare match.

Hellas Veronas främsta målskytt heter Simone Verdi och står på 5 ligamål denna säsong, det säger det mesta om Hellas Verona svaga offensiv. Verona har bara gjort 30 mål denna säsong men har släppt in 56 mål. Det är fem andra lag i Serie A som har släppt in fler mål bakåt, alltså inget katastrof säsong bakåt sett (dock inte bra heller). Kan det ha något med våran svenska landslagsback Isak Hien och göra? Ja kanske, har sett alldeles för lite av Hien denna säsong för att göra en bedömning där.
Vi kommer nog till största sannorlikhet se Hellas Verona ställa upp med en 3-4-2-1 formation.

Milan då? Jo denna match blir nog speciell, på många olika sätt. Detta blir nog Zlatans sista match i Milan tröjan. Ingenting är offciellt men ganska säkra källor (Fabrizio Romano) har läckt ut att det är klart att Zlatan lämnar Milan denna säsong. Det här även läckt ut lite bilder från San Siro att Zlatan kommer att avtackas inom en snar framtid. Men det är alltså inte klart att det kommer ske i sammband med Hellas Verona matchen, viktigt att poängtera!
Även Brahim Diaz sista match i Milan tröjan för nu verkar vara ett faktum då Real Madrid verkar vilja ta tillbaka han efter att Ascensio troligtvis kommer lämna. Även inget officiellt än ! 
 


Denna match kan Milan gå ut och spela med noll press på sina axlar. Det skulle absolut inte vara någon katastof vid ett lika reslutat eller förlust då vi redan är klara för en topp 4 placering men det är ingen ursäkt för att förlora eller tappa poäng mot ett mycket sämre Hellas Verona. Sen har vi givetvis våran storstjärna Rafael Leão som nyligen har förlängt till 2028 som bara kan gå ut och köra, ingenting och tänka på och bara leka fotboll. Mer om Rafael Leãos kontraktsförlängning kan ni läsa här!

Och enligt vissa källor kommer inte Pioli starta med våra avbytare utan starta med absolut bästa lag mot Hellas Verona, ett brevis på att Pioli vill bjuda San Siro och Milanistas på en sista seger innan vi tar adjö för denna säsong.
Jag själv hade velat se Yacine Adli få chansen ute till höger och CDK som nummer tio men så verkar det inte bli. Någongång ska det väl lossna lite och vore det inte bra nu när det inte handlar om så mycket. Mindre press, bara ut och kör !.


(Brahim Diaz sista match i Rossoneri?)

Enligt Gazettan så kommer troligtvis Milans startelva se ut som följer: Maignan, Theo, Tomori, Thiaw, Calabria, Tonali, Krunic, Diaz, Saelemaekers, Leao, Giroud

Det kommer komma en avslutningskrönika som ni kan se fram emot, men tills dess så ska vi vinna emot Hellas Verona och avsluta starkt !

Avspark: Sön 4:e jun 2023 kl 21:00 och matchen visas på CMORE
Forza Milan Sempre !

 

Christian Falkfalkeen_89@hotmail.com@Retrofreak892023-06-03 19:06:00
Author

Fler artiklar om Milan