Lagbanner
Giuseppe Meazza, 2024-04-22 20:45

Milan - Inter

Inför Milan - Inter

Inför Milan - Inter

I derbyt om den lilla madonnan har vi minusstatistik. Vi må vara Inter överlägsna när det gäller europatitlar men derbystatistiken sitter ändå som en nagel i ögat. Vi får nu inte låta vår bittra inhemska rival utöka den här statistiska ledningen ytterligare. Inter har dessutom möjlighet att skopa hem ligatiteln med en vinst ikväll. Låt oss inte ge dem den glädjen!

En del kanske menar att ligan och hela säsongen är över och att matchen är betydelselös. För min egen del är det vårens viktigaste match. Det spelar liksom ingen roll hur det ser ut i tabellen. Så länge statistiken ser ut som den gör är vi i ett slags underläge och det är bedrövligt och oacceptabelt.

I ligan har Milan släppt in tjugo mål mer än Inter hittills under säsongen. Den defensiva balansen på mittfältet i kombination med svårigheter att hitta en riktigt bra partner till vår bäste mittback har varit en avgörande skillnad mellan de båda milanolagen den här säsongen. Det är heller inget som kommer att lösas under innevarande säsong men något som klubben måste lösa till nästkommande säsong. Just till matchen ikväll har Milan dessutom fortsatta bekymmer med skador på mittbacken. Både Kjaer och Kalulu är borta på grund av skador samtidigt som Malick Thiaw saknas till följd av avstängning. Det innebär att Gabbia och Tomori får bilda mittlås och tyvärr lämnar det en del i övrigt att önska. För även om Gabbia har gjort det okej sedan han kom tillbaka efter lånet är han ingen världsback och i det fall Tomori skulle råka skada sig så ser det extremt tunt ut på bänken.

Vad gäller uppställningen på mittfältet och i forwardslinjen går ryktena om vissa större förändringar och två olika uppställningar har seglat upp som alternativ för Pioli. Det första alternativet innebär att han startar med såsom det oftast har sett ut under säsongen, med Puli till höger på det offensiva mittfältet, Rafa till vänster och RLC i mitten och med Giroud som striker. Det andra alternativet innebär istället Musah eller Chuckwueze till höger, RLC i mitten, Puli till vänster och Rafa som striker. Det sistnämnda alternativet ger oss en större rörlighet, mer fart och teknik samt möjlighet för vår bäste offensiva spelare att fokusera mer på målskyttet.  

Oavsett uppställning kommer kvällens match kräva att varje spelare på planen lägger in en extra växel och krigar varenda minut. Ikväll får också en del spelare möjlighet att bekänna färg. Klappar hjärtat för Rossoneri?

Förväntad preliminär startelva AC Milan (4-2-3-1): Maignan; Calabria, Gabbia, Tomori, Theo; Bennacer, Reijnders; Pulisic, RLC, Leão; Giroud

Eller,

Maignan; Calabria, Gabbia, Tomori, Theo; Adli, Reijnders; Musah, RLC, Pulisic; Leão.
 

Gustav Hjorth Tegman2024-04-22 09:34:00
Author

Fler artiklar om Milan