Lagbanner
Stadio Giuseppe Meazza, 2021-11-07 20:45

Milan - Inter

Inför Milan-Inter: DERBY DELLA MADONINNA!

Inför Milan-Inter: DERBY DELLA MADONINNA!

Milan fortsätter ånga på i ligan och jag ser inget som ska stoppa det när det är dags att städa av lillebror i Derby Della Madonnina!

Oj Oj OJ som man längtat efter den här drabbningen på San Siro.
Milan går urstarkt i ligaspelet och ligger på en andraplats i ligan med resultatraden 10-1-0. Spelet stämmer inte alltid perfekt för Piolis gubbar men om det är något som stämmer så är det tron på Scudetton och det ser man hos spelarna varje match att oavsett hur dåligt spelet funkar så sliter man för varandra och ska bara vinna Scudetton i år, inget annat är ett alternativ.

Som  ni såg så har man på 11 matcher endast ett poängtapp och det var 1-1 borta mot Juve. Utöver det är det idel segrar och jag börjar verkligen känna att den här säsongen har något speciellt.
Milan är hela 7(!) poäng före lillebror som ligger 3:a vilket gör att kvällens drabbning är vad man brukar kalla för en "6-poängs match" där Milan vid seger utökar avståndet till hela 10 poäng före ärkerivalen men vid förlust så knappar Inter in till ynka 4 poäng. 

Om vi tar ett getöga över till motståndet för kvällen så är det ett lag med en relativt god form där man senast i ligan gick besegrade ur striden mot Udinese borta med 0-2 och visst är det ett lag med kvalitet. Spelare som Correa, Lautaro Martinez, Dzeko och Barella för bara nämna ett fåtal klasspelare i Inter är några som Milans backlinje kommer få jobba hårt med för att stoppa. 

Däremot har inte Inter kungen av Milano, för han finns i den röda delen och det är såklart ingen mindre än Ibrahimovic.
Zlatan som gjorde en av sina bättre matcher jag sätt på väldigt länge senast mot Roma i ligan där ,om tåspetsarna inte varit offside, hade kunnat sluta med båda 2 och 3 mål men ett mål och en assist fick duga för den gode Ibra som kommer helt utvilad till kvällens Derby inför drygt 50 000 på San Siros läktare och är det någon spelare i världen som brukar tända till som mest och prestera som bäst i sådana matcher så är det vår svenska världsstjärna!


Det var länge sedan jag var såhär taggad inför derbyt. Inte bara för att båda lagen är tillbaka i toppen vilket såklart gör det hela ännu mer spännande, det handlar mest om att det var så ofattbart länge sedan det var en såhär sportslig spänning där Rossoneri vid vinst gör gapat till Inter så pass stort att jag har svårt att se de blåsvarta hämta in den poängskörden med tanke på hur starka vi ser ut.

Probabli Formazioni:
Milan 4-2-3-1:
 Tatarusanu, Calabria, Tomori, Kjear; Ballo-Toure, Kessie, Tonali, Diaz, Krunic, Leao, Ibrahimovic

TV: C More
När: 20:45 Söndag
Var: San Siro
Tips: 1-0  (Ibrahimovic)

Milano är rött och har alltid varit och kommer alltid vara, ikväll ska staden bli ännu rödare!

FORZA MILAN!

 

Elias Wiorek2021-11-07 12:24:56
Author

Fler artiklar om Milan