Lagbanner
Giuseppe Meazza, 2023-09-30 18:00

Milan - Lazio

Inför Milan - Lazio: Kan Milan fortsätta på vinnarspåret?
Giroud förväntas starta mot Lazio

Inför Milan - Lazio: Kan Milan fortsätta på vinnarspåret?

Lazio kommer på besök till San Siro. Hur detta kommer sluta har nog ingen ett svar på, ingen utav lagen har imponerat trots helt okej tabellplaceringar.

Efter en helt okej insats mot Cagliari borta så kommer Lazio på besök till Milano och San Siro. Tolfte placerade Lazio möter andra placerade Milan, ett Lazio som har blandat och gett i säsongsinledningen.

Lazio's stora stjärna Ciro Immobile kommer som vanligt vara ett stort hot mot Milans försvar. Ciro har endast mäktat med 2 mål på 6 matcher, men vi vet hans målfarlighet och vad han kan bidra med.
Även om inte han är den har var för ett par år sen, med en hel del skador bakom sig så kan man aldrig räkna bort honom.


(Ciro Immobile)

Lazio har efter sex spelade matcher i Serie A mäktat med 7 mål och 8 insläppta, ett underbetyg helt klart för Lazio's räkning. Och Lazio har inte haft ett lika tufft spelschema som Milan har haft så alla Lazio supportrar hade nog hoppats på mer, tillexempel förlust mot både Lecce och Genoa.

Milan kommer ifrån en 1-3 vinst borta mot Cagliari, ett Cagliari som inte alls var ofarliga och gjorde en bra match. Det var kul att se att Milan roterade en hel del mot Cagliari, och att många spelare fick chansen. 

Vi behöver ha rotation mot på pappret sämre lag för att orka en hel säsong med spel i Serie A och Champions League.

Lazio är dock ett helt annat lag, ett mer offensivt inriktat lag med mycket mer kvalité. Våran backlinje har presterat bra dom senaste matcherna och där känner jag mig ganska trygg, hoppas jag inte får äta upp det här.

Förra matchen fick vi se Okafor på topp, Pulisic till vänster och Chukwueze till höger. Jag vill nog inte se samma placeringar denna match, även fast ingen av dessa tre gjorde en dålig match.
Dels tycker jag Okafor ska utgå från vänster och vill fortfarande se Pulisic i en nummer 10 roll med Chukwueze till höger, men vi kommer nog inte få se en formationsändring till Lazio matchen. 


(Romagnoli tillbaks på San Siro) 

En sak är iallafall säker, Milan måste upp en nivå till för att kunna slå Lazio. Jag hoppas och tror att när vi möter ett bättre lag åker motivationen upp och likaså prestationerna.

Enligt Gazettan kommer Milan troligtvis starta matchen såhär: MAIGNAN, CALABRIA, KJAER, TOMORI, HERNANDEZ, LOFTUS-CHEEK, ADLI, REIJNDERS, PULISIC, GIROUD, LEAO.

Kul om Adli får chansen igen, han var i mitt tycke nästan den bästa spelaren på planen förra matchen. Maignan och Calabria förväntas vara tillbaks, två välkommna namn åter i startelvan.

Matchen startar 18:00 och kan ses på TV4 Play. FORZA MILAN

Christian Falkfalkeen_89@hotmail.com@Retrofreak892023-09-30 09:57:00
Author

Fler artiklar om Milan