Lagbanner
Giuseppe Meazza, 2023-11-07 21:00

Milan - PSG

Inför Milan - PSG: Den taktiska dispositionen avgörande

Inför Milan - PSG: Den taktiska dispositionen avgörande

Tuff match väntar i kvällens drabbning mot PSG där ett formsvagt Milan behöver spela taktiskt och fokuserat för att kunna ta tre välbehövliga poäng och bryta den negativa formkurvan.

Inför kvällens tuffa drabbning har i dagarna flera viktiga Milanspelare återkommit från skadefrånvaro och vi kommer förhoppningsvis att kunna mönstra vår starkaste elva, minus givetvis Bennacer, som ännu verkar ha en eller ett par månader kvar av konvalescens och rehab.
 
Milans form känner vi alla till och den är allt annat än på topp. Mot bakgrund av den svaga insatsen mot PSG i förra mötet och mot Udinese hemma senast var resultatet och insatsen mot Napoli däremellan kanske ändå att betrakta som godkänd. Laget visade då prov på vissa styrkor och offensiva kvaliteter och ikväll kommer det krävas att vår forwardstrident levererar i det offensiva.

PSG:s formkurva pekar spikrakt uppåt. Laget har vunnit de fem senaste matcherna och på dessa gjort femton mål framåt.

Något som talar för oss är att vårt främsta offensiva hot den här säsongen i form av Pulisic är tillbaka från skada och väntas spela från start tillsammans med Rafa, vars form är svag men som ändå alltid utgör ett hot mot vilken backlinje som helst. Vi har också nyligen sett prov på att Giroud kan leverera spelmål med hjälp av pannan och har de alla tre en bra kväll så kan vi nog räkna med åtminstone en balja framåt. Även Chuckwueze rapporteras vara tillbaka men får förmodligen börja på bänken. Hur formen är för denne med tanke på skadefrånvaron är svårt att säga på förhand. Men han ska kunna vara ett offensivt vapen att slänga in för oss och har vid ett par tillfällen tidigare under säsongen visat vissa prov på sin skicklighet.   

Teoretiskt så finns möjligheten att gå vidare från den svåra CL-gruppen även vid förlust eller lika ikväll. Men en vinst och tre pinnar misstänker jag är vad som ändå kommer att krävas för en realistisk chans till vidare avancemang. Vid vinst skulle vi gå om Newcastle eller Dortmund alternativt hamna på samma poäng och helt plötsligt är gruppen återigen vidöppen. En vinst skulle också kunna vara avgörande för att bryta den negativa formkurvan. Redan till helgen väntar ny tuff match i ligaspelet och vi får inte fortsätta att tappa poäng där.

Nyckeln till framgång ikväll stavas taktik och koncentration. Spelarna får absolut aldrig tillåta sig att slappna av under kvällens 90 minuter plus, utan behöver vara fokuserade och hela tiden på tårna. PSG har mycket rörliga spelare i de offensiva leden och det här ställer höga krav på den defensiva dispositionen. När det gäller det taktiska bör vi från start försöka att ligga lågt med laget och krympa alla möjliga ytor för PSG, pressa bollhållaren, spela enkelt och försöka skapa frustration. Då tillfälle ges kan vi gå framåt men då på ett strukturerat sätt där lagdelarna håller ihop och som inte blottar oss bakåt. Ett mål emot oss tidigt eller just innan halvlek kommer att vara förödande. Framåt har vi hyperfarliga kontringsvapen i Puli och Rafa som vi måste använda oss av.

Det vi absolut inte kan tillåta oss är något eget skönspel där vi försöker trilla boll och spela ”vårt” spel. Det kommer inte att fungera mot det här motståndet. Ikväll bör vi istället göra det som italienska lag ska föreställa mästare på. Spela taktiskt!

Troliga startelvor

Milan (4-3-3) Maignan; Calabria, Thiaw, Tomori, T. Hernandez; Loftus-Cheek, Reijnders, Musah; Pulisic, Giroud, Leao

PSG (4-2-4) Donnarumma; Hakimi, Skriniar, Marquinhos, L. Hernandez; Zaire-Emery, Ugarte; Dembele, Kolo Muani, Mbappe, Vitniha

FORZA MILAN!
 

Gustav Hjorth Tegman2023-11-07 14:07:00
Author

Fler artiklar om Milan