Lagbanner
San Siro, 2024-02-15 21:00

Milan - Rennes

Inför Milan - Rennes

Inför Milan - Rennes

Ikväll är det dags för Milans intåg i Europa League-turneringen då laget för första gången i historien hemma på San Siro tar emot franska Rennes. Fransoserna hade en riktigt tuff höst men har efter årsskiftet hittat storformen och har inte förlorat på de senaste två månaderna.

Det kan alltså bli tal om en betydligt svårare uppgift än vad många kanske på förhand tror och om man bara utgår från Rennes nuvarande ligaplacering. Det här är naturligvist något som milanspelarna har fått till sig inför matchen och när det vankas slutspel i EL eller CL finns i regel inget lätt motstånd. Rennes är sedan ett par år tillbaka ett etablerat topplag i den franska högstaligan och har ett ungt och hungrigt lag samt en ordentligt rutinerad burväktare i Steve Mandana.

I gruppspelsfasen av Europa League tog sig Rennes ganska komfortabelt vidare som tvåa i en grupp bestående av Villareal, Maccabi Haifa och Panathinaikos.

Milan har fortsatt en del skadebekymmer i de defensiva leden och i senaste matchen fick kapten Calabria kliva av. I dagens match förväntas Florenzi ersätta. Mittbackarna Caldara och Thiaw har återgått till träning men är ännu inte redo för spel. Simon Kjaer blev utbytt i senaste matchen med en känning men är tillbaka i startelvan. Kalulu och Tomori är fortsatt uppsatta på skadelistan. På det centrala defensiva mittfältet är Reijnders tillbaka efter avstängning och förväntas starta tillsammans med Musah. I de offensiva leden förväntas Milan ställa upp med samma ordinarie spelare som de har gjort de senaste matcherna.

Vad gäller Milans form är det resultat- och poängmässigt i paritet med Rennes. Så det finns alla möjligheter till en spännande och tät drabbning. På pappret är Milan det starkare laget och ska klara av att besegra Rennes på sin hemmaplan. Vissa bekymmer med motivationen kan inte uteslutas. Spelarna hade såklart hellre lirat CL-slutspel men vi får utgå från att de har en professionell inställning till saken.

Preliminär förväntad startelva AC Milan (4-2-3-1): Maignan; Florenzi, Kjaer, Gabbia, Theo Hernandez; Musah, Reijnders; Pulisic, RLC, Leão; Giroud.
 

Gustav Hjorth Tegman2024-02-15 15:31:00
Author

Fler artiklar om Milan