Lagbanner
Giuseppe Meazza, 2024-01-14 20:45

Milan - Roma

Inför Milan - Roma

Inför Milan - Roma

Dags för ny ligamatch. Ikväll tar Milan emot Roma och biljetterna till San Siro är såklart slutsålda.

Milan har haft en hyfsad form i ligaspelet. På de åtta senaste matcherna har laget vunnit fem gånger, spelat lika två gånger och förlorat en gång. Motståndet har mestadels varit mediokert. Roma har på samma antal försök tre vinster, tre lika och två förluster. Men motståndet har varit betydligt svårare.

Inför matchen skiljer det hela tio poäng mellan de båda lagen och Romas tränare Mourinho börjar hänga löst. De senaste ryktena gör gällande att Romas tidigare lagkapten Daniele de Rossi står redo att ta över efter portugisen.

Milan kommer närmast från en förlustmatch mot Atalanta i italienska cupen, något Pioli och spelarna kanske ändå inte ser som någon större missräkning. Förra säsongen hade Milan stora svårigheter att utmana på två fronter (ligan och CL) på grund av för dålig kvalitativ truppbredd. Laget har inför säsongen breddats med fler spelare med, åtminstone i en del fall, högre kvalitet, men de många skadorna gör att laget och Pioli ändå befinner sig i ungefär samma situation denna säsong. Det finns fortfarande för lite kvalitativ truppbredd för att kunna utmana på två fronter, varvid uttåget ur cupen kanske åtminstone kan innebära ökade chanser till bättre prestationer i liga och EL.

Milan är fortsatt skadedrabbat. Just nu saknas Sportiello, Pellegrino, Florenzi, Kalulu, Thiaw och Tomori. Lägg därtill att Bennacer och Chukwueze har åkt iväg för att spela afrikanska mästerskapet. En turnering som förvisso brukar vara mycket rolig att titta på men saknaden av Benny kommer att vara stor. Vi får såklart passa på att önska våra grabbar all lycka till i turneringen!

Milan har till följd av de många skadorna i backlinjen valt att avsluta utlåningen av Matteo Gabbia till Villareal. Låneperioden får ses som okej. Gabbia har inte varit ordinarie utan mestadels fått agera inhoppare men när han har fått komma in har han gjort ett hyfsat jobb i ett lag som inte alls imponerat under säsongen.

Det är alltså framförallt i backinjen laget fortsatt har problem med skador. Offensivt kan vi mot Roma däremot mönstra ett ordinarie mittfält (minus Benny) och anfall med vår högerytterforward Pulisic, som mycket glädjande och rättvist nyligen utsetts till månades spelare i serie A för december månad. Amerikan har imponerat stort under säsongen och varit direkt inblandad i en mycket stor andel av lagets mål framåt. 

Även Roma har några startspelare borta på grund av skador och mästerskapet i Afrika. Framförallt saknar dem Evan N’Dicka i backlinjen och Paulo Dybala i anfallet. Den sistnämnde är däremot ingen någon i milanlägret kommer att sakna i kvällens drabbning.

Preliminär förväntad startelva Milan (4-3-3): Maignan; Calabria, Kjaer, Gabbia, Hernandez; Loftus-Cheek, Adli, Reijnders; Pulisic, Giroud, Leão.

Uppdatering 09:40 - Vissa rykten gör gällande att Pioli kan komma att välja en 4-2-3-1 uppställning istället, då med Adli och Reijnders som defensiva innermittfältare och RLC som den AMC. Papa G på topp. Tankar kring det?

 

Gustav Hjorth Tegman2024-01-14 08:37:00
Author

Fler artiklar om Milan