Lagbanner
Giuseppe Meazza, 2023-05-20 20:45

Milan - Sampdoria

Inför Milan - Sampdoria: Allt annat än 3 poäng är oacceptabelt
Kommer Stefano Pioli fortsätta rotera laget?

Inför Milan - Sampdoria: Allt annat än 3 poäng är oacceptabelt

Milan tar emot tabelljumbon Sampdoria på San Siro. En enkel match om vi kollar på tabellen, men ingenting är säkert denna säsong och med tanke på Milans svaga säsongsavslutning är ingenting givet.



Med 3 matcher kvar av Serie A säsongen så kommer Sampdoria på besök till San Siro. Givetvis en nyckelmatch för Milan som ligger på en femte plats och måste vinna alla sina sista matcher. 
Man har 4 poäng upp till Lazio som visserligen har gått lite knackigt på slutet så är denna match ett måste att vinna, likaså dom 2 sista matcherna kvar av ligan. Det är fortfarande jämt i tabellen och allt kan hända så vi måste kriga in i det sista och hoppas på poängtapp för Lazio, Inter och Juventus som ligger före oss. Vill även passa på att gratulera Napoli som varit otroligt bra hela säsongen och fick fira scudetton välförtjänt.

Milan kommer ifrån ett 0-1 resultat borta mot Inter och har därmed åkt ur Champions League efter totalt 0-3 över två matcher, detta kan både vara till våran fördel och nackdel. Nu har vi bara ligan att fokusera på och kan satsa allt på ett kort men med en kräftgång i ligan och drömmen av att lyfta Champions League bucklan gått i kras efter två svaga matcher mot Inter så kanske inte självförtroendet är på topp. Ett tips är att lyssna på senaste avsmittet av Podcast Rossoneri där gubbarna går igenom första mötet mot Inter samt matcherna innan. Avsnittet kan lyssnas på HÄR.

Milans stora problem har varit offensiven, vi gör otroligt lite mål och skapar alldeles för lite mot lågt stående lag. Och med skada på våran stor stjärna Rafael Leão har det sett bedrövligt ut. Nu spelade förvisso Rafael Leão sista matchen mot Inter men med ett 0-2 resultat från första matchen och Inter käka upp Milans mittfält så var vi endå chanslösa. Vi måste upp i bolltempo och sätta betydligt bättre press, låter vi Sampdoria rulla boll och tro att det kommer lösa sig kan detta bli en mardröm åter igen.

Men nu möter vi alltså tabelljumbon Sampdoria som inte har något att spela för då det är klart att dom kommer att åka ur Serie A denna säsong, tråkigt för en sån stor klubb som Sampdoria endå är.

Vad talar för att Sampdoria ska kunna ta poäng mot Milan då? Ja ingenting igentligen. Sampdoria har mest insläppta mål denna säsong med hela 62 stycken och bara 21 mål framåt. Den som ska göra det framåt för Sampdoria heter Manolo Gabbiadini som har stått för Sampdorias 6 mål framåt. 

Senaste lagen möttes vann Milan borta med 1-2 men ingen övertygande vinst. Men vi lyckades knipa en seger med Girouds straffmål och trots Leãos röda kort efter ett cykelspark i huvudet på en Sampdoria försvarare. Senast Sampdoria vann en match var den 19:e mars 2023 och det var emot Verona med 3-1. Efter det har Sampdoria radat upp förluster och oavgjorda resultat, senast 1-1 hemma mot Empoli.

Hur kommer Stefano Pioli ställa upp mot detta svaga Sampdoria? Kommer Pioli fortsätta rotera halva laget mot på pappret sämre lagen eller kommer vi se ett mer given startelva på planen?. Kanske inte en alldeles lätt fråga att svara på enligt mig, vi har säsongens viktigaste match nästa omgång då vi möter Juventus borta och måste ha bäst möjliga lag på plan. Men med tanke på hur det sett ut när vi har roterat, med spelare som inte presterar när dom får chansen så tycker jag att vi borde ställa det bästa vi kan på planen även fast vi möter tabelljumbon. Jag tycker Pioli har roterat alldeles för mycket spelare under samma match, man byter ut halva laget mot sämre lag. Spelare som inte har matchtempo eller erfarenheten av italiensk fotboll. 

Beroende på hur Rafael Leão känner sig borde även han spela denna match. Vi har inte råd att förlora 1 enda poäng till med 3 matcher kvar. Jag tycker han borde starta matchen iallafall, och bytas ut tidigt om läget ser bra ut med en trygg och säker ledning.
I och med att våra roterande spelare inte har presterat så är det för mig inget snack om att Leão ska starta. Vi kan inte chansa längre, inte när vi ligger som vi gör i tabellen. Bara hoppas skadan inte är så allvarlig att den eventuellt kan komma tillbaks och vi missar Leão resten av säsongen vilket vore katastrof då all vår offensiv stavas Rafel Leão.


(Får vi se Leão från start? )
 
Startelvan blir såklart omöjligt att sia om men enligt La Gazzetta dello Sport så kommer Milans startelva troligtvis se ut så här : Maignan, Calabria, Thiaw, Tomori, Hernandez, Krunic, Tonali, Messias, Diaz, Leao, Giroud 

Matchen sänds på Cmore och börjar kl 20:45 på lördag 20/5.

Forza Milan, i med och i motgång !

 

Rossonero89falkeen_89@hotmail.com@Retrofreak892023-05-18 21:00:00
Author

Fler artiklar om Milan