Lagbanner
Giuseppe Meazza, 2023-12-30 18:00

Milan - Sassuolo

Inför Milan - Sassuolo

Inför Milan - Sassuolo

Efter ett för laget måhända välbehövligt juluppehåll är det återigen dags för det bästa vi vet; Hemmamatch på San Siro! Kvällens gäster är inga mindre än laget från den lilla staden Sassuolo.

Trots stadens storlek har deras klubb med samma namn sedan många år tillbaka etablerat sig i den italienska högstadivisionen och vissa år presterat riktigt bra resultat. Det är också ett lag som Milan har haft vissa svårigheter med och det var mer än fyra år sedan vi lyckades besegra dem på vår hemmaplan. Det har tyvärr inte heller sett särskilt mycket bättre ut i bortamatcherna.

Milan har hittills under december månad spelat ihop sju poäng på fyra försök i ligaspelet och ligger trea i ligan. Sassuolo har endast lyckats spela ihop en ynka poäng på lika många försök under samma period och ligger på femtonde plats och har endast tre poäng ner till nedflyttningsplats.

Vid varje match mot Sassuolo finns det en spelare att se upp med och det är den gode Domenico Berardi. Hittills under säsongen står han noterad för nio mål och tre målgivande passningar på tretton matcher och ligger två i skytteligan. Tidigare i veckan har det rapporterats om febersjukdom för Berardis del men han väntas ändå starta i kvällens match. Möjligtvis påverkad av sjukdomen och kanske inte i toppform men en spelare som laget behöver ha ordentlig koll på.

Det är numer inför i princip varje match svårt att inte nämna skadorna hos Milan som kommit att prägla säsongen mer än någonsin. Inför kvällens match är andremålis Sportiello borta liksom Pellegrino, Kalulu, Thiaw, Tomori, Caldara, Pobega, Musah och Okafor. Det är alltså fyra av våra mittbackar indisponibla och såklart är det extra knepigt eftersom två av dem utgör vårt ordinarie mittlås.

En annan spelare som har haft känningar under veckan är Luka Jovic men det senaste nyheterna säger att han ska kunna vara tillgänglig för spel. Serbens form är mycket god med tre mål på de fyra senaste matcherna.

Trots skadorna som Milan fortsätter att dras med ska lagets ha tillräckligt med kvalitet, inte minst i det offensiva för att besegra Sassuolo. Spelarna har också fått lite extra vila och motivationen borde det inte vara något fel på, med tanke på resultatet senast och i ett tabelläge där tre poäng i varje match är ett måste.

Preliminär förväntad startelva för AC Milan (4-3-3): Maignan; Calabria, Kjaer, Hernandez, Florenzi; Loftus-Cheek, Bennacer, Reijnders; Pulisic, Giroud, Leão
 

Gustav Hjorth Tegman2023-12-30 08:54:00
Author

Fler artiklar om Milan