Lagbanner
Giuseppe Meazza, 2023-08-26 20:45

Milan - Torino

Inför Milan-Torino: Dags för hemmapremiär
Behöver bättra sig från första matchen

Inför Milan-Torino: Dags för hemmapremiär

Milan tog en stabil seger i säsongens öppningsmatch och ska nu försöka bygga vidare på det momentum man skapat. Milan kommer till spel med en nästan skadefri trupp, och kanske är det välbehövligt då Jurics mannar är starka i defensiven.


Inledningsmatchen mot Bologna visade prov på mycket positivt, trots att motståndet inte riktigt kom upp i sin högstanivå. Milan visade upp en fin rörlighet på både mittfält och i anfallet och nyförvävet Pulisic hade en drömmig tävlingsdebut för sin nya klubb.
Milan har som bekant ändrat en hel del i sin trupp, där oönskade spelare fått lämna (eller frysts ut) och de svaga delarna förstärkts markant. Förhoppningsvis nyförvärven fortsätta växa.

Skadeläget är okej i Milan, med endast Bennacer i sjukstugan. Leao skrämde halva Milano med muskelbekymmer efter slutsignalen mot Bologna, men det visade sig lyckligtvis vara krampkänningar. Musah, som hade med sig en avstängning från tiden i Valencia, är nu disponibel och startar troligtvis på bänken. Förhoppningsvis får han hoppa in under matchen.

Allt tyder på att Pioli inte kommer röra vid den elva som spelade från start mot Bologna. Backlinjen är egentligen ganska spikad, där endast Kalulu kanske aspirerar på en startplats. Theo Hernandez, Tomori, Thiaw och Calabria kommer att ställa upp framför Maignan.

Pioli verkar vara glad för 4-3-3 för tillfället, vilket innebär att RLC, Reijnders och Krunic kommer att ta tag i mittfältet samtidigt som tridenten på topp återigen blir Leao, Giroud och Pulisic.
Krunic gjorde en utmärkt första match, trots flyttrykten, och kommer säkerligen att ta ett stort ansvar även mot Torino. Hans erfarenhet av Serie A och Milan är viktig för kollegorna som nyligen anlänt.
Undertecknad hoppas att Chukwueze kan växa in i skorna fort och därmed konkurrera med Pulisic om startplatsen. Kanske kan Pulisic börja användas på andra positioner också.

Det är svårt att ta pulsen på Milan egentligen, men det råder inget tvivel om att man behöver spinna vidare på den positiva inledning man haft. Momentum kommer att bygga självförtroende och det kommer väl i första hand med bra sportsliga resultat. Omvänt kan sägas att bottennapp kan ge tidigt CdK-effekt på nyförvärven…

Torino kommer närmast från en mållös inledningsmatch hemma mot Cagliari. Torino är ett starkt lag defensivt och släpper in färre mål än man skulle förvänta. Lagets kapten är en Milanbekant (Ricardo Rodriguez) och offensiven har numera Sanabria efter att Belotti till slut lämnade inför förra säsongen. Radonjic ser ut till att ta en startplats bakom Sanabria istället för ivorianen Karamoh. Torino har haft svårt på bortaplan mot Milan och lagets senaste seger på San Siro dateras över över 35 år tillbaka i tiden!

Troliga startelvor:

Milan 4-3-3
Maignan; Calabria, Tomori, Thiaw, Hernandez; Loftus-Cheek, Krunic, Reijnders; Pulisic, Giroud, Leao

Torino 4-3-2-1
Milinkovic-Savic; Schuurs, Buongiorno, Rodriguez; Bellanova, Ilic, Ricci, Vojvoda; Radonjic, Vlasic; Sanabria

Kaveh Golestani2023-08-25 23:45:00
Author

Fler artiklar om Milan