Lagbanner
Roazhon Park, 2024-02-22 18:45

Rennes - Milan

Inför Rennes - Milan

Dags för returmöte i Europa League mot FC Stade Rennais (Rennes). Milan kommer till matchen med ett betryggande resultat från den första matchen.

På hemmaplan i förra veckan besegrade Milan det franska laget med 3-0 och med tanke på det resultatet i kombination med det spelmässiga övertaget laget visade upp så ska det mycket till för att Milan ska misslyckas med att ta sig vidare från denna första slutspelsomgång.

Slänger ändå in en brasklapp då Rennes är ett bra lag med fina kvaliteter, har en förutom förlusten mot Milan god form och lyckades i helgen enkelt städa av Clermont (nej, det är inte någon klassiskt ligue une-klubb) i en ligamatch. Milan däremot, misslyckades kapitalt i sin ligamatch mot Monza och behöver återgå till att vinna matcher för ligan lever än. Hoppet om titel blir förvisso allt svagare men en andraplacering före Juve är ett fall framåt från förra säsongen och är positivt ur alla tänkbara aspekter.

Sedan ska laget självklart också satsa på seger i EL. Laget har nog med kvalitet för att kunna lyckas med det och en faktiskt tillräcklig kvalitativ bredd för att också kunna prestera i ligaspelet.

Sedan är vi också Milan och då är det seger i varje match som gäller. Oavsett motstånd! Vi har tagit oss ur en av de tuffaste perioderna i klubbens historia och är betydligt bättre än vi var då Boban kom till oss och började styra upp saker och ting. Det är därför inte konstigt att kraven på laget och spelarna ökar. Vi har också den store vinnare och ledaren Ibrahimovic med oss och denne kommer självklart att vara på plats nere i Rennes ikväll.

Vad gäller Milans startelva ser vi förmodligen åter Simon Kjaer bilda mittbackspar med Gabbia. Thiaw fick chansen från start senast men kom då direkt in från en längre skadefrånvaro och resultatet var tyvärr allt annat än lyckat. Med tanke på tyskens väl tilltagna fysik kan han knappast klassas som ”lättränad” och han hade förmodligen behövt ett par inhopp för att bli redo för spel direkt från start. En del beskyller Pioli för ett dåligt val vilket är förståeligt. Samtidigt hade kanske mer rutin och mognad hos Thiaw själv kunnat innebära att han själv meddelat tveksamhet till spel redan från start. Men vem vet, det kanske han gjorde. Bennacer och Musah väntas spela som på det centrala innermittfältet och Reijnders i en den framskjutna offensiva mittfältsroll som RLC innehaft den senaste tiden. Luka Jovic får chans från start som central forward och det vi vill se från denne är naturligtvis en stark revanschlusta efter utvisningen senast och utebliven nätkänning i protokollet då. Nu har han chansen att visa att han är en intelligent och duktig fotbollsspelare som klubben kan satsa vidare på.

Pulisic väntas starta som högerforward. Undertecknad hade gärna sett Chukwueze från start. Vi behöver få igång denne, delvis med tanke på den förhållandevis stora summa pengar vi betalade för honom, delvis för att vi alla har sett vad Chuck kan prestera. Vi behöver spelare som kan avgöra och prestera mot det allra bästa motståndet.

Preliminär förväntad startelva AC Milan (4-2-3-1) Maignan; Florenzi, Kjaer, Gabbia, Theo Hernandez; Bennacer, Musah; Pulisic, Reijnders, Leao; Jovic.
 

Gustav Hjorth Tegman2024-02-22 12:45:00
Author

Fler artiklar om Milan