Lagbanner
2021-02-18 18:55

Röda Stjärnan - Milan

Inför Röda Stjärnan-Milan: Slutspelet tar sin början

Inför Röda Stjärnan-Milan: Slutspelet tar sin början

Det är ett Milan som har en svajig form de senaste matcherna. En hel del förluster och sämre prestationer gör att man börjar bli lite orolig som milanista att laget ska börja tappa nu mer och mer.

Den senaste matchen var den sämsta insatsen jag sätt från Milan på jag vet inte hur länge. Ingen av spelarna kom ens upp i godkänt nivå förutom Donnarumma i målet som räddade oss så att vi inte blev utklassade rent siffermässigt, vilket sammanfattar insatsen rätt bra. Calhanoglu gjorde sin första start på flera veckor men det var ingen match som den turkiska landslagsmannen kommer minnas länge. 
Formen är som sagt oroväckande när vi nu går in i ett väldigt tätt och tufft spelschema igen med bland annat derbyt mot den numera serieledaren Inter som slog Lazio med komfortabla 3-1 i söndags.

Innan blickarna läggs mot San Siro och Derby della Madonnina på söndag så ska vi påbörja Europa League-slutspelsäventyret mot serbiska Röda Stjärnan på torsdagskvällen.

Röda Stjärnan kommer in med mötet med en betydligt positivare känsla än sina motståndare då man har 5 raka segrar i den serbiska högstaligan och som man dessutom leder med hela 9(¡) poäng före tvåan Partizan.  

Hur en potentiell matchbild samt startelva kommer se ut så skulle jag gissa att det kommer vara ett Milan som kommer ta tag i bollinnehavet trots att man spelar första mötet på bortaplan. Att man går ut och visar en kraftig revanschlusta efter dem senaste svaga resultaten och visar oss Milanistas att man inte har en dippad form som tänker fortgå utan man hoppar upp på hästen direkt efter en av dem sämsta matcher man spelat på en evighet. Det kommer då vara ett hemmalag som kommer ligga rätt i positionerna och sätta press på Rossoneris backlinje när dem spelar upp från målvakt, likt Spezia gjorde senast som verkligen gav utdelning, och försöker såra Milans defensiv. 

När vi går in på själva uppställning så förväntar jag mig en kraftig rotation med tanke på att Inter väntar redan tre dagar senare i säsongen viktigaste match som med stor sannolikhet kommer, om inte avgöra Scudetton, iallafall verkligen visa vilka som är dem stora favoriterna under våren.

Donarumma bör ändå behålla sin plats i mål. Framför honom tar nog Calabria tillbaka sin högerbacksplats efter att ha varit avstängd i senaste matchen mot Spezia. Kjaers matchform är inte helt hundra än och där borde Tomori få chansen igen. Bredvid engelsmannen kommer såklart El Capitano Romagnoli starta samt att Theo behåller sin vänsterbacksplats. Om vi rör oss upp i planen så kommer det roteras desto mer. Krunic tar platsen 
istället för Kessie som får Tonali bredvid sig istället för Bennacer som precis kommit tillbaka från en längre tids skada och inte är helt redo för att starta två raka matcher än. På högeryttersplatsen får nog belgaren vilas och spanjoren Castillejo starta. Calhanoglu lär få bygga upp sin matchform ytterliggare och vända den usla insatsen senast till ett bra genrep inför derbyt på söndag. Två platser kvar som ska in i elvan och där väntas två kroater stå. Ante Rebic tar platsen till vänster istället för Leao och januariförväret, eller som han har kallats "Vice-Ibra", väntas få chansen på topp, och då tar platsen från just Ibra som vilas inför matchen på söndag.

Visste ni att....

  • Röda Stjärnan har aldrig besegrat Milan.
  • Mandzukic "Vice-Ibra" väntas få sin första start för Rossoneri.
  • Det här är den första matchen av dubbelmötet, returen spelas nästa vecka den 25/2 på San Siro.
Senaste mötet mellan lagen spelades 2006, då vann Milan med 2-1

Spelare som ser ut att missa matchen:
  • Diaz (Skada)
Probabli Formazioni:
Milan 4-2-3-1: Donnarumma, Calabria, Tomori, Romagnoli, Hernandez, Krunic, Tonali, Castillejo, Calhanoglu, Rebic, Mandzukic.
TV: Kanal 9
När: 18:55 Torsdag
Var: Stadion Rajko Mitic
Tips: 0-2 (Rebic och Calhanoglu)
Forza Milan per sempre, Andiamo¡




 

Elias Wiorek2021-02-17 19:00:00
Author

Fler artiklar om Milan