Lagbanner
2021-02-28 20:45

Roma - Milan

Inför Roma-Milan: Viktiga poäng om CL-platserna

Inför Roma-Milan: Viktiga poäng om CL-platserna

Det är ett rödsvart gäng som är inne i en tung preiod just nu. Man har väldigt svårt att vinna matcher och flertalet spelare som är i en rejäl formsvacka. Nu väntar Roma i en extremt viktig match om Champions-League platserna.

Det är inte mycket som stämmer för tillfälligt hos Milan. Senaste blev det bara 1-1 i Europa league (som räckte för avancemang), men det var ingen högkvalitativ match för att uttrycka sig milt. Man har väldigt svårt att vinna matcherna och dem flesta spelarna har droppat markant i nivå. Senaste matchen mot Röda Stjärnan var allt annat än bra. Inget stämmer, varken defensiven som offensiven vilket oroar inför vårens matcher när vi nu inte är många poäng från att trilla ur CL-platserna. 

Vad är det som inte stämmer just nu då?
Jo, framförallt har vi ett stort problem i mittbackslåset, eller snarare med vår kapten. Nu ska jag inte kasta all skit på Romagnoli, men att han får sig en känga är vad han ska ha. Mot Inter i derbyt var han den största orsaken till att vi förlorade den matchen och så har det sett under hela den här dåliga perioden. Matchen mot röda stjärnan i onsdags var nästan sämre än den mot Inter och det trodde jag knappt var möjligt. Sen förstår man att det finns lättare saker för en tränare än att droppa sin lagkapten. Däremot måste Pioli inse att "El Capitano" tyvärr inte håller måttet längre, iallafall inte i ligaspelet och tydligen inte ens mot Röda Stjärnan (all respekt till Belgradgänget men det ska vara klasskillnad mellan dessa två lag). 

Pioli måste spela med Kjaer och Tomori/Kalulu mot Roma till helgen och egentligen under resterande delen av säsongen. Milan behöver snabbhet i mittbackslåset då varken dansken eller italienaren är snabba, snarare väldigt tröga, och det är både Tomoris och Kalulus styrka. 

Det andra problemet jag vill ta upp är den enorma formsvackan hos majoriteten av dem offensiva spelarna. Vart är vårens Rebic? Vad har hänt med Saelemeakers? Är Calhanoglu inte i fullt slag än efter Corona? Man kan ställa sig många fler frågor än så men ska Milan ha ens någon chans att behålla sin topp-4 plats nu under våren så behöver dem här spelarna höja sig ett antal nivåer. 

Zlatan må vara en av världens bästa anfallare, men han behöver samtidigt kvalité till sig för att kunna bidra med mål. Bästa exemplet är matchen senast i torsdags när svensken kommer in i början av andra halvlek och ser piggare och mer spelsugen ut på länge. Det var länge sedan jag såg Ibra så förbannad på sina med spelare som den matchen och det förstår man. Framförallt Rebic gör sin sämsta insats som jag någonsin sätt. Lite kvalité i den matchen så hade Ibra dunkat in ett par bollar i målet men svårt att göra mål med den undermåliga kvalité som dem övriga i dagsläget bidrar med.

Från det negativa till det positiva vilket är stormötet som spelas på söndagskvällen i huvudstaden. En match som betyder oerhört mycket för bägge lagen. Roma kommer till matchen med en relativt god form, klart bättre än laget från Milano. Man kommer till matchen med endast 2 förluster på dem 13(!) senaste matcherna, vara 8 av dem är vinster och 3 oavgjorda. Det är ett lag som verkligen höjt sin nivå senaste tiden, man har förvisso varit bra och hängt med i toppen mer eller mindre hela säsongen, men man hade en dipp vid jul som man kastade av sig relativt snabbt och nu är man "bara" fem poäng bakom Rossoneri. 

En spelare vi verkligen ska se upp för är den här säsongens poängmaskin Mkhitaryan. Han har stått för 9 mål och 8 assist den här säsongen vilket gör att han ligger med i racet om flest antalet poäng i ligaspelet. 

Om vi går in på hur Milan kommer ställa upp så är såklart Donnarumma tokgiven, liksom Calabria och Theo är på sina ytterbackspositioner. Den stora frågan som jag nämnde tidigare blir vem han väljer bredvid Kjaer, fortsätter han med den formsvaga och tröga kaptenen, eller får engelsmannen Tomori chansen? Jag hoppas som sagt på den sistnämnde. Om vi rör oss upp i planen blir det Kessie som får troligen Tonali bredvid sig då Bennacer inte väntas komma till spel här. Den offensiva trion bör vara rätt given. Belgaren tar platsen till höger, med Calhanoglu i den offensiva mittfältspositionen och Leao till vänster. På topp är det dags för Ibrahimovic att öka sin målskörd där han förhoppningsvis inte gör färre än senaste mötet mellan lagen i höstas där det blev två kassar från svensken.

Förra mötet mellan lagen blev en målrik historia där domaren stal rampljuset då han stod för en av dem sämre domarinsatser man sett. Insatsen var så dålig att han stängdes av i två omgångar från att döma matcher. Slutresultatet skrevs till 3-3 där bland annat Zlatan stod för 2 mål, som jag nämnde tidigare.

Spelare som ser ut att missa matchen:

  • Mandzukic (Skada)
  • Bennacer (Skada)
  • Dzeko (Skada)
Probabli Formazioni:
Milan 4-2-3-1: Donnarumma, Calabria, Tomori, Kjaer, Hernandez, Kessie, Tonali, Saelemeaker, Calhanoglu, Leao, Ibrahimovic.
Roma 3-4-2-1: Lopez, Fazio, Mancini, Spinazzola, Karsdorp, Villar, Veretout, Peres, Pellergrini, Mkhitaryan, Mayoral
Kanal: C More
När: 20.45 Söndag
Var: Stadio Olimpico
Tips: 0-2 (Zlatan X2)
Forza Milan per sempre, Andiamo!








 

Elias Wiorek2021-02-27 21:00:00
Author

Fler artiklar om Milan