Lagbanner
Stadio Friuli, 2024-01-20 20:45

Udinese - Milan

Inför Udinese - Milan

Inför Udinese - Milan

Kvällen bjuder på bortaplansmatch i Udine mot en motståndare som kan visa sig vara en svårare nöt att knäcka än vad många tror.

I den förraudinese-0-1-underprestationer-och-frustration-663424"> matchen mot Udinese i början av november åkte vi på en förlust efter dåligt spel och svaga individuella prestationer. Udinese hade inför den matchen inte vunnit sedan maj 2023. Efter vinsten mot oss har de i ligan endast lyckats vinna ytterligare en gång. Udinese ligger en poäng från nedflyttningsplats och har på de fem senaste en vinst, tre lika och en förlust. Det kan dock vara värt att höja ett varnande finger för motståndet i de matcherna har varit bra i form av Sassuolo, Torino, Bologna, Lazio och Fiorentina. Det går att jämföra med Milans fina matchform i ligan med fyra segrar och en lika på de fem senaste matcherna men där motståndet varit snäppet sämre. Udinese är också det laget som har överlägset flest likamatcher, 60 procent av deras ligamatcher slutar med en pinne till vardera lag. Varning för underskattning således.

Milan är såklart det betydligt bättre laget och ska ändå lyckas besegra Udinese. Offensivt har det sett bra ut den senaste tiden med en Pulisic som levererar spelmässigt och massor med poäng och en årgångsvinsfransos i form av Giroud som går mot sin starkaste säsong hittills i den rödsvarta tröjan. Även Luka Jovic har börjat leverera men lyckas inte konkurrera ut vår franska center och får sparsamt med speltid. Den unge Chaka Traoré har målat gånger två och i den senaste matchen fick vi äntligen se prov på Theos fina offensiva kvaliteter.

Defensivt har det sett stabilt ut trots frånvaron av våra ordinarie mittbackar. Ynglingen Jan-Carlo Simic har visat upp sin talang och återvändande Mattia Gabbia var okej till bra i senaste matchen. Simon Kjaer har börjat hitta en bra matchform och var även han stabil i senaste matchen. Han har dessutom vissa ledaregenskaper som laget kan ha stor nytta av. Det märks på hans kroppspråk och vi minns alla hans agerande i EM-matchen 2021 då Christian Eriksen drabbades av hjärtstopp. På innermittfältet fick vi i senaste matchen mot Roma se Reijnders och kanske framförallt Adli på ett föredömligt sätt sköta sina defensiva uppgifter, såväl som de offensiva.

Någon som skulle kunna leverera mer är Rafa Leaõ, för även om han de senaste matcherna i min bok kommit undan med godkänt vet vi att han kan mer än han för närvarande visar upp. Skulle han komma igång ordentligt så får vi ett lag som kan utmana såväl till höger, vänster och centralt i offensiven. Det kommer garanterat inte Udinese eller något annat lag i ligan kunna stå emot.

Preliminär förväntad startelva AC Milan (4-2-1-3): Maignan; Calabria, Kjaer, Gabbia, Hernandez; Reijnders, Adli; RLC; Pulisic, Giroud, Leaõ
 

Gustav Hjorth Tegman2024-01-20 08:02:00
Author

Fler artiklar om Milan