Lagbanner
OFFICIELLT ! Rafael Leão skriver långtidskontrakt med Milan och får en ny jättehög utklöpsklausul !
Rafael Leao förlänger till 2028 !

OFFICIELLT ! Rafael Leão skriver långtidskontrakt med Milan och får en ny jättehög utklöpsklausul !

Efter många rykten till andra klubbar och månader av väntan för Milan fansen så står det nu klart, Rafael Leão förlänger med AC Milan till 2028 !



Det har varit en lång väntan för Milan fansen, men nu står det klart att Rafael Leão förlänger med Milan fram till sommaren 2028 ! Mer och läsa finns på Milans officiella hemsida.

Leãos förra kontrakt skulle gå ut sommaren 2024 och det har varit lite bråttom att få svar från Leao och hans agent då Milan och Maldini inte vill göra en Kessie och Donnarumma och tappa han som free agent.

Rafael Leão har alltid velat stanna i Milan, men då hans utveckling från första året i klubben har pekat uppåt och är idag Milans absolut främsta spelare så handlar det som vanligt om att hitta en bra lösning mellan både Rafael Leão och Milan.

Maldini och Milan vill bygga laget kring sin storspelare och verkar nu ha lyckats med den viktigaste pusselbiten. En stor indikation på detta är det nya avtalet som alltså förlängs till sommaren 2028 och ska ha en utköpsklausul på hela 175 miljoner euro!. Den nya lönen kommer ligga på runt 5 miljoner euro plus add-ons (Källa - Fabrizio Romano).

Vad gäller Rafael Leãos skuld till Sporting så ryktas det vara så att Lille har godkänt att betala 19,6 miljoner euro av 20,6 miljoner till Sporting  och Leão betala resten på 1 miljon euro (Källa: Onefootball). Ta detta med en nypa salt just nu.

Och kan Milan lyckas sälja lite spelare och få in andra bättre spelare runt Leão kan han explodera ännu mer. Alla vet vad han kan, det mesta sitter i huvudet på Rafael Leão.

Maldini gick nyligen ut med att Milan inte har trupp för att vara så långt fram i CL som vi är och vi måste få in bättre spelare för att ta oss tillbaka till toppen där Milan vill vara, nått som givetvis gynnar Rafael Leão också som får fler spelare att leka med.

Kan Rafael Leão utvecklas ännu mer nu när han slipper tänka på kontraktssituationen och alla rykten som hela tiden kastas på han? Det återstår och se, men nu har han alla förutsättningar att bli kung i Milano och AC Milan !

Nu kan vi pusta ut och se fram emot Rafael Leão i den rödsvarta tröjan lång tid framöver ! Tack Maldini och Massara för detta. 

FORZA MILAN SEMPRE !

(Se Leao prata om sitt kontraktsförnyande i videon nedan)

Rossonero89falkeen_89@hotmail.com@Retrofreak892023-06-02 16:06:00
Author

Fler artiklar om Milan