Lagbanner
Måndag morgon: Pioli är inkonsekvent

Måndag morgon: Pioli är inkonsekvent

Milans mardröm fortsätter under 2023, just när vi trodde vårt nya system satt sig och Milan radar upp 3 segrar i rad och var uppe på säker mark i den galet viktiga striden om dom 3 CL platserna bakom redan klara ligasegraren Napoli. Grattis ännu en gång till dom, det finns nog ingen som kan ifrågasätta om dom är värda vinnare denna säsong.

I nuläget är Milan fortfarande kvar på 4e platsen, Lazio vann hemma mot Roma i derbyt. Första gången på 11år Lazio vinner båda derbyna under en säsong så skulle Roma missa CL platsen och förlora båda derby gissar jag att Mourinho gjort sitt i Rom. Givetvis ett stökigt derby, men det ska dom väl vara. Någon som räknade hur många röda det blev sammanlagt samtidigt som vi såg örnen fira och dom spela ”vår” låt efter matchen.
Allt såg så bra ut hemma mot Atalanta den 26 Februari, 2023 bästa match i min bok och Milan kändes stabila men det fanns något som ändå gäckade oss dvs vårt offensiva spel. Vi har några avsnitt I rad av Podcast Rossoneri lyft frågan över dom mörka molnen på himmeln i hur vår bästa spelare offensivt trivs med vår variant av 343. Sen vi gick ifrån vårt 4231 som vi vann med i fjol har Milan endast gjort 8 mål på 9 matcher och det är långt ifrån okej. Andra sidan så hade Milan bara släppt in 4 mål inför matchen igår mot Udinese borta sen systemskiftet. Frågan är hur Milan vill spela? Vi såg igår under matchen mot Udinese att Pioli gick tillbaka till gamla 4231 och jag gillar att det finns plan B och C osv när det inte funkar men risken kan även vara att det blir förvirrande för spelarna och alla pratar om kontinuitet är avgörande viktigt så rent logiskt bör det spegla resultaten negativt. Udineses vinst var deras första sen September.

Theo var borta, Calabria bänkad så Bennacer skulle varit kapten men han frågade Zlatan om han ville vara kapten för dagen. Givetvis ville Zlatan vara kapten för Milan, ännu ett rekord, äldsta målskytt i Serie A. Maldini var 41 år när han slutade. Frågan är om Milan som klubb kommer vilja att Zlatan kommer vara kapten den dagen han blir äldre än vad Maldini var när han slutade. Jag minns än idag Maldinis sista hemmamatch, vilket antiklimax. Han förtjänar en avskedshyllning likt Totti fick. Zlatan hade så klart många åsikter efter matchen mot Udinese, han var väldigt stolt över att vara kapten för Milan och att alla lag firar mål mot dom som om det vore VM final. Det är väl just denna mentalitet Milan också behöver ta fram för något stämmer inte. Är truppen mentalt svaga eller orkar vi inte kriga i CL samtidigt. Kan inte utvärdera säsongen redan i omgång 27 men hade något frågat mig om jag velat gå vidare från Tottenham matcherna men att det kostat oss 8 av 9 poäng i ligan hade jag nog sagt nej om det innebär att vi är utanför topp 4 när vi summerar efter 38 omgångar.

Oavsett är detta mentala något Milan behöver jobba med framöver, räknar med att Milan kommer spela Europaspel och kriga i toppen åren som kommer. Då har vi inte råd att tappa så mycket poäng kring CL spelet. Det höjs ännu en gang manga roster om Pioli vara eller icke vara, han stod efter matchen och svarade på frågor och det var dom vanliga svaren som inte är så uttömmande. Dom vanliga klyschorna, vad ska han säga men jag räknar med att han tar lärdom av detta och ser till att Milan inte tappar lika mycket poäng kring kvartsfinalen mot Napoli. Mer om den kommande matchen kan ni läsa HÄR.

Just nu är enda positiva att Milan får vila under uppehållet, det är många spelare som åker i väg på landslagsläger. Malick Thiaw som vuxit fram som en stabil startspelare har fått samtalet från Tyskland trots hans bottenbetyg mot Udinese både från Gazzettan och Tuttosport. På tal om rekord och landslag, Zlatan fortsätter att sätta rekord, givetvis att Party Janne tog ut en frisk Zlatan.

FORZA MILAN
 

Mikael Kristersson@pc_rossoneri2023-03-20 08:00:00
Author

Fler artiklar om Milan