1 - 2

Matchanalys: Milan tar säsongens tredje seger mot fjolårets tabellsexa
Milan håller undan och tar säsongens tredje raka

Milan tar säsongens tredje raka mot ett baktungt AS Roma borta på Stadio Olimpico

Det var ett formstarkt Milan som klev ut på Stadio Olimpico och spelade hem 3 poäng mot Mourinhos Roma. 3-1 blir slutresultatet och säsongen ser mer spännande ut än på länge.

På fredagskvällen ställdes Milan mot fjolårets tabellsexa och kliver in i matchen med två raka segrar i bagaget och en oförändrad startelva. Fantastisk inramning och hög förväntan på årets Milan-upplaga, som inte svek denna kväll heller.

Milan kontrollerar matchen från minut ett och ledningen kommer efter bara nio spelade minuter. Loftus-Cheek tempoväxlar och samarbetar sig fram med hjälp utav målskytten själv, lossar skott på en täckande Mancini varpå Rui Patricio olyckligt fäller Loftus-Cheek i straffområdet. Snabb VAR-kontroll och straff tilldömd Milan. 1-0 till bortalaget efter en minst sagt kylig straff utav Olivier Giroud, som gör sitt fjärde mål för säsongen.

Chansfattig förstahalvlek fylld med halvlägen där Theo Hernandez tillsammans med Leao kommer runt på kanten och kan hitta inspel i boxen, utan folk på plats. Försvarsmässigt ser man ut att bygga vidare på fjolårets fina defensiv där Thiaw fortsätter ta för sig och se enorm ut i trebackslinjen. Calabria med en ny inverterad ytterbacksroll som ser väldigt Pep Guardiola-inspirerad ut. Väl utförd första halvlek av Piolis mannar.

Den andra halvleken får en rejäl rivstart när Rafael Leao, sittandes, cyklar in tvåan bakom Rui Patricio efter ett högt inspel från Calabria och uppförsbacken blir allt brantare för hemmalaget. Roma bjuds in i matchen när Tomori i minut sextio får sin andra varning efter en klumpig satsning mot Belloti, och visas därmed ut. Matchbilden helt klart förändrad, och Roma kan sätta press på Milan resterande av halvleken. Loftus-Cheek ersätts utav Kalulu som parkeras i mitten av fyrbackslinjen.

Nyförvärvet Lukaku byts in i minut sjuttio för att försöka skapa ytterligare tryck på Milans försvar, men hemmalaget ser fortsatt baktungt ut utan Paulo Dybala denna kväll. Roma lyckas inte få hål på Milan under den chansfattiga andra halvleken och resultatet står sig. En reducering kommer i minut nittiotvå efter att Spinazzola vikt in från högerkanten och tvingat in bollen med lite hjälp utav en täckandes Kalulu. Närmre än så kom inte hemmalaget och resultatet står sig. 2-1 till Milan och säsongens tredje raka är ett faktum.