Lagbanner
Matchanalys Napoli - Milan 2-2

Matchanalys Napoli - Milan 2-2

Milan hade en del att bevisa efter de två senaste matchernas svaga resultat. Nu väntade ytterligare en svår motståndare i form av Napoli på bortaplan och det skulle komma att bli en händelserik tillställning.

Inför varje säsong och varje match känner jag ett visst hopp om framgång och seger. Igår hade jag däremot en dålig känsla inför matchen efter de senaste matchernas svaga insatser. Fick ganska snabbt tillbaka hoppet igen då grabbarna kom ut och såg både spelsugna och revanschlystna ut. Inställningen gick inte att klaga på även om spelet initialt i första halvlek lämnade en del i övrigt att önska och Napoli ganska snabbt tog över taktpinnen.

Närmast livrädd blev jag däremot när Kalulu fick gå av och den i vår tröja helt oprövade Pellegrino fick hoppa in. Det började darrigt men lyckligtvis kom Napolis press av sig i och med våra två mål framåt. Det första målet kommer efter en bra löpning av Papa Giroud och ett perfekt inlägg från Super-Puli. Papa står sedan även för det andra målet och visar att gammal är äldst och att även undertecknad ibland är ute och cyklar.

Milan tog över matchen och skapade flera målchanser. I den fyrtionde minuten fick bland annat Reijnders möjligheten men hans placeringsskott gick strax över ribban och den missen visade sig bli ödesdiger. När ska Reijnders börja näta? Det vore välbehövligt med tanke på att det inte direkt sprudlar av mål i protokollet från våra mittfältare.

Ett tredje mål hade behövts för att ordentligt stänga matchen. Nu väntade istället en riktig holmgång, för som så många gånger förr kom motståndarlaget ut som ett helt annat i den andra halvleken och skulle komma att både reducera och kvittera vår ledning.

Super-Puli som var lagets bästa spelare fick inte äntra planen i den andra. Det rapporteras om någon slags lättare skadekänning. Frågan är om han hade kunnat innebära någon skillnad för resultatet om han hade kunnat fortsätta. Hittills har han varit inblandad i hälften av alla våra mål framåt. Nu fick Romero komma in istället och han hade det kämpigt mot ett krigande Napoli. En annan som fick det kämpigt var Pellegrino som visade att han inte är redo för spel mot bättre lag i ligan just nu. Med fler matcher under bältet kanske det kan komma att se bättre ut?

Spelet böljade under stora delar av andra halvlek fram och tillbaka och det skapades chanser åt båda håll. Rafa gjorde ett par försök framåt och Theo försökte få till ett bra samspel med portugisen men det såg inte alls ut som det har gjort under tidigare säsonger. Tänk om vi kunde ha både en höger- och en vänsterkant som levererade samtidigt? Då vore vi riktigt svårslagna.

Rafa var inte bäst på planen men valet att plocka ut honom mot Oka mot slutet är jag starkt kritisk mot. Vi vet att han är en matchvinnare som kan slå till när som helst. Det kan däremot inte lirarna på bänken göra. Inget ont om Okafor men med tanke på att även Papa byttes ut hade ett rakt byte dem emellan varit att föredra. Nu fick han istället försöka hitta på något tillsammans med oduglingen Jovic.

Vår nuvarande ledning säger sig vilja vinna smart. Kan någon förklara hur det ska gå till när vi slänger in Jovic i en sådan här match, i ett läge då vi desperat jagar en seger?

Slutresultatet blev två lika och med tanke på lagets form och hur matchen utvecklade sig vet jag inte om jag ska se det som ett positivt resultat för vår del eller inte. 

***

Inför matchen spekulerades det kring att Theo saknar Maldini mycket och kanske är kritisk mot vad det nu var som gjorde att Paolo fick eller frivilligt valde att lämna. Om Theo tycker lika illa om ledningen som jag gör så för så förstår jag att han har svårt att prestera. Tyvärr betyder det också att han inte kan vara kvar i klubben och det kanske är därför vi snart kommer att få se en ny vänsterback hos oss.  

***

Man känner sig lite skakis varje gång Mike gör en utrustning. Undrar om motståndarna känner likadant?

***

Musah var bra igår. Han bör få så mycket speltid som möjligt.

 

Gustav Hjorth Tegman2023-10-30 11:58:43
Author

Fler artiklar om Milan