Lagbanner

Matchrapport Monza - Milan 4-2

Såg matchen i efterhand vilket gör det mycket lättare att få en mer analytisk syn på händelser än när man sitter live och sliter sitt hår. Monza har inte slagit Milan på evigheter så dom bröt en lång trend och tog alla 3 poängen hemma, märkligt att det inte ens var fullt när det är derby. Milan hade för kvällen sitt nya vita ställ på sig och Mike stod i det svart. Dom kommer sälja slut.

Första 30min är Milan klart det bättre laget, trots många märkliga/dåliga felpassningar såg det bra ut och redan efter 5min hade Theo som var lagkapten för kvällen ett skott som svischade strax utanför stolpen. Hade förmodligen varit en annan matchbild om Milan som vanligt inte varit ineffektiva, ska annars säga att just Milan målproduktion på bortaplan denna säsong har varit väldigt bra så Milanfans som hade koll på detta borde inte känt svettdropparna där och då.

Pioli väljer att rotera, vi gubbar i Podcast Rossoneri hade väldigt starka åsikter kring hans rotation i fjol som höll på att kosta oss årets CL spel. Vi hade en skrämmande statistik på hur många poäng Milan tappade kring CL matcherna jag inte kommer ihåg men Pioli verkar inte lyssna på våra avsnitt. Däremot förstår jag honom att han ska spela in spelare som varit mindre på plan eller kommit tillbaka från skada. Alltid svårt att avgöra om man ska starta och sen bli inbytt eller komma in och luftas när matchen har satt sig. Underskattning? Eller spara spelare inför returen i EL som borde kännas klar kan vi Milanistas tycka fast vi upplevt CL finalen 2005 där Milan hade just 3-0.

0-1, en lång boll från inbytte och orutinerade målvakten Sorrentino efter en otäck kollision sen innan på målvakten Di Gregorio som Milan ryktas hålla ett lite öga på… Sorrentino slår en lång boll där Florenzi gör ett alibi försök att vinna nickduellen efter att Thiaw kommit helt fel i sin tajming nr 1 och bollen går inte framåt. Samma Thiaw kommer fel i sin tajming nr 2 men domaren Colombo låter spelet gå vidare så samma Thiaw får en chans att fullfölja sitt hattrick i usla beslut och solklar straff men oförklarligt sparkar ner en stekhet Mota för kvällen. 

0-2, så många usla insatser under en och samma sekvens är skrämmande. Först spelar Adli bort bollen som han gjorde flera gånger under matchen och fick även väldigt svaga betyg efter matchen. Sen hänger Bennacer tvätt vid omställningen, Thiaw blir senare tunnlad och slutligen står Florenizi och tittar på när Mota helt ostört kan prickskjuta målet otagbart för Mike. Har han någonsin släppt in 4mål i Milan?

Andra halvlek. Pioli byter in tunga pjäserna som han förmodligen hade hoppats få vila mer gissningsvis eftersom han inte startade dom. Personligen tycker jag det är fel att inte satsa helhjärtat på Serie A även om Inter förmodligen kommer göra sin bästa säsong någonsin så guldet är borta och det i nuläget är långt ner till 5e platsen. EL ger för lite pengar för att lägga så mycket energi på det att vi tappar i ligan, än mer när vi som sagt har 3-0 att gå på mot ett lag Milan ska slå. Pressen kommer helt av sig av förklarliga skäl när domare Colombo ger Jovic rött kort efter TV bilderna. Jag har många gånger poängterat fotbolls intelligens och hur fint och avgörande bra det är i matcherna. Andra sidan myntet blir det på en stor skala men längst bort så är det lite efterblivet och det är precis vad Jovic visade sig vara. 1min innan händelsen så markerar domare Colombo för båda spelarna att det är nog med jidder. Behöver inte kunna ett enda ord italienska för att uppfatta vad domaren hade för ståndpunkt i frågan med ett väldigt tydligt kroppsspråk. Izzo är kanske ett rövhål men oavsett så blir det amatörmässigt att låta sig provoceras så. Jovic jagar nytt kontrakt och hade säkert fått det men detta röda kommer få konsekvenser för honom sett till spelminuter framöver. Nu tror jag Pioli får lämna till sommaren om vi ska gissa och det är nog Jovic stora chans.

1-2, Giroud. Vilken underbar anfallare och det finns dom som tvekar på om Milan ska förlänga med honom eller inte. Galenskap. Vi ska vara glada att han vill stanna i Milan istället för att jaga stora pengar i någon lingonserie. Han är alltid på rätt plats, ge honom bara bollen så kommer det bli ännu mer poäng.

2-2, Pulisic. Drömmål, jänkaren kommer in och gör 1+1 i matchen. Inte för att Milan direkt var värda det just där och då utan det är individuella insatser som tar tillbaka oss och det är lika individuella insatser som drar ner oss i hålet igen. Däremot är det ingen konkurrens vem som ska starta som AMR sett till poäng, hans konkurrent hade ännu en svag afton och hittills är jag inte alls imponerad vad Milan betalade stora pengar för sett till hur kort kontraktet var kvar.

2-3, ridå. På tal om fotbolls intelligens, när Milan väl krigat till sig kvittering med en man mindre då måste Pioli säkra hem dom poängen. Musah har jag tidigare gett hit and shit, han ersätter högerback Florenzi. Vet inte vilka instruktioner Pioli gav honom men vid målet hade Milan ingen högerback så vår vän i D Maldini kunde målpass till ett drömskott. Helt otagbart även detta. TV bilderna visade att Maldini precis är onside, tyvärr. Gissa vem som upphäver offsiden, Thaiw. Just Musah står helt felplacerad nästan framför Mike och tittar på bollen, ingen tar ytan framför slottet som är så avgörande. Vet inte om instruktioner ut till plan var att gå för det eller om det bara var allmänt kaos fast vi pratar om proffs som inte gör något annat. Milan har släppt in flera märkliga mål denna säsong och detta går under rubriken uselt positionsspel.

2-4. Game over. Colombo dvs vår egen anfallare som mer eller mindre blivit uppfostrad på Milanello gör det mycket snyggt och lurar Mike. Hjärtat är rossoneri så han väljer respektfullt att inte fira målet. Såg aldrig några TV bilder på den gula slipsen heller vid mål om han väljer att fira eller inte. Milan går fullt ut för kvittera så att detta sista mål kommer efter en kontring är inte så mycket att säga om. 3 av 4 mål ligger dock ex Milanistas bakom. Efter matchen är det TV pucken varning med all rätta för Monza, våra ex Milanspelare visar fin respekt efter matchen. Enda fördelen med förlusten är att det inte var mot något av lagen som krigar om 4e platsen och att bortaresan var väldigt kort. I allt mörker ska vi inte glömma att Milan bara förlorat 2 matcher i Serie A sen den katastrofala insatser hemma mot Udinese. Dessutom är det alltid Calabrias fel när Milan förlorar…

FORZA MILAN







 

Mikael Kristersson@pc_rossoneri2024-02-19 23:29:26
Author

Fler artiklar om Milan