Stadio Giuseppe Meazza, 2021-08-29 20:45

Milan - Cagliari
4 - 1

Milan - Cagliari 4-1: En perfekt hemmapremiär!

Milan tog tre poäng i hemmapremiären mot Cagliari med 4-1 - Olivier Giroud tvåmålsskytt.

Vilken magisk kväll, en perfekt hemmapremiär på San Siro! Tre poäng mot Cagliari framför ca. 40 000 skrikande Milanistas. Kan det bli bättre? Tveksamt. Efter en för lång period av tomma deppiga läktare känns det nu som att fotbollen verkligen är tillbaka. Man är sugen igen på att sätta igång tvn, slå sig ner i soffan och kolla på fotboll i den högsta nivån. Missförstå mig inte, det finns alltid ett sug när det kommer till att följa Milan - Men allt höjs när folket är tillbaka på Curva Sud.

Milan kom ut som det totalt överlägsna laget och tog från start kommando över matchen. Med det pulserande dånet från trummorna på kortsidan som bakgrundsljud tog dom sig till avslut på avslut. Till en början såg dom ut att vara lite inkonsekventa i avslutsmomentet (flashbacks till förra säsongen). Det dröjde dock inte länge tills Milan och Sandro Tonali kunde öppna målskyttet. Efter att Alexis Saelemaekers blev fälld strax utanför straffområdet kunde den unge Tonali skickligt skruva bollen över muren och in bakom Cagliaris målvakt.

Cagliari slog dock tillbaka och reducerade ställningen efter endast några minuter när Joao Pedro blåste försvaret som tänkte skott. Istället lobbade han in i boxen till Alessandro Deiola som nickade in bollen bakom en chanslös Mike Maignan.

Den första halvleken skulle dock visa sig vara lite av en målfest och det dröjde endast några minuter innan Rafael Leao skickade iväg ett distansskott som letade sig in i målet efter en deflection på Brahim Diaz. Diaz var även avgörande för Milans 3-1 mål när han fint transporterade bollen upp för planen och hittade med en genomskärande passning Olivier Giroud. Giroud kunde sedan säkert placera in bollen innanför det vänstra stolpen för sitt första mål i den svart röda tröjan.

Målkalaset var dock inte slut där. Med endast några minuter kvar på den första halvleken tilldelades Milan en frispark på grund av hands på en calgliarispelare. Var-rummet granskade situationen och kunde se att förseelsen inträffade innanför straffområdet och straff dömdes. Giroud klev fram till straffpunkten och bombade in bollen i det högra hörnet. En helt otrolig första halvlek från Milan.

Andra halvlek bjöd inte direkt på samma målfest som den första. Men trots avsaknaden av mål så bjöd Milan ändå upp på riktigt starkt spel. Det var inte heller så att Cagliari kom ut helt hopplösa. Bortalaget kom ut riktigt hungriga under inledningen av halvleken och kom till några halv farliga lägen. Mot matchens slut drog Milan fullt förståeligt ner på tempot, dock utan att tappa fokus eller ställa till med något slarv. Skärpan fanns där hela matchen från hemmalaget som lika gärna skulle kunna gjort ett eller två mål till innan domaren tillslut blåste i pipan.
**
Den gode Pioli sökte innan matchen att laget skulle spela med en tydligare idé i alla moment. Att det som förmedlades och förbereddes i Milanello också skulle verkställas ute på planen. Mister var också tydlig med att en seger mot Cagliari inte var någon enkel uppgift och att det skulle krävas att spelarna inte tappa fokus eller blev störda av motgångarna som kunde uppstå under matchen.

Fick Pioli gehör? 100% JA.
Milan stod för en otrolig insats, kanske mot ett ljummet Cagliari men ändå. Matcher ska vinnas och i den här matchen var dom helt dominanta från början till slut. Med det starka presspelet kunde Milan stoppa Cagliaris få chanser innan dom kunde utvecklas till något farligt. Flera gånger kunde dom också vinna tillbaka bollen högt i planen och behålla den konstanta offensiva pressen som tillslut bröt ner gästerna.

Några hyllningsord måste också slängas om Olivier Giroud - frälsaren från Frankrike. Milans anfall har en helt annan rörlighet det här året jämfört med förra säsongen. Giroud är en konstant fara för motståndarna som targetspelare i boxen och han visade gång på gång under matchen hur skicklig han är i rollen som väggspelare runt straffområdeslinjen. Hoppas att han nu en gång för alla med två mål i hemmapremiären har raderat den där myten om nians förbannelse.

Ännu en riktigt stark prestation av Brahim Diaz som går från klarhet till klarhet. Nu har det ju bara gått två matcher men ändå. Det här kan nog bli riktigt bra.
**
Låt segertåget tuffa vidare. Nu lite uppehåll, sen fokus mot Lazio hemma på San Siro den 12:e september 20:45!