Lagbanner
2021-02-07 15:00

Milan - Crotone
4 - 0

Milan-Crotone 4-0 - Islossning deluxe
500:e ligamålet blev snabbt 501 för den svenska giganten.

Milan-Crotone 4-0 - Islossning deluxe

Enkel match på förhand och tre poäng var det enda som räknades. Efter en lite tuffare period stod Milan idag inför ett vägskäl: Fortsätta hacka, eller visa att det faktiskt finns hunger och bensin kvar i tanken. Det fanns det.

Efter den lite skakiga insatsen mot Bologna så var det dags för match återigen. Crotone reste upp från södern med hopp om att överraska Zlatan Ibrahimovic och hans Milan. Ett Crotone under Giovanni Stroppa som är i stort poängbehov och rejält involverade i bottenstriden. Milan kom från en seger men med ett spel som inte alls har sett lovande ut. Nyckelspelare har saknats (Hakan och Ismaël) och nyckelspelare har underpresterat (Rebic och Theo).

Frågeställningen inför matchen var för mig följande:

1: Kan Theo Hernández och Ante Rebic vakna ur sin vinderdvala?
2: Meité, finns det något, någonstans?
3: Kan Romagnoli & co stänga igen butiken?

Matchen:
Första 10 minuterna släpper Milan till alldeles för mycket bakåt och det nybildade anfallsparet Ounas och Di Carmine radar upp halvchanser. Davide Calabria fick ett mål bortdömt då väggspelande Ibrahimovic stod offside. 
25 minuter in i matchen och spelet ser allt annat än bra ut. De tre musketörerna på offensivt mittfält spelar tre separata matcher.
Från ingenstans lyckas dock Zlatan och Leão med ett väggspel i den 31:e minuten och 1-0 är ett faktum. 
Detta var Zlatan Ibrahimovic 500:e ligamål i karriären. Imponerande! Efter målet tycks ytorna bli större för Milan och halvchanser uppstår. Leão betydligt mer aktiv än Alexis och Ante, vilket egentligen säger mer om de två sistnämndas otroligt bleka insatser. Halvtid.

Andra halvlek: Milan gör ett byte inför den andra och det är Castillejo som ersätter den varnade Saelemaekers. Hemmalaget går ut mer rejält i andra och är dom som håller i taktpinnen även om de stora målchanserna uteblev. Här kommer en mening jag aldrig trodde att jag skulle skriva: Äntligen är Hakan Calhanoglu tillbaka! 61:e matchminuten klev Leão ut och den turkiska playmakern in. Hans inflytande på de rödsvartas offensiv har verkligen synts under hans frånvaro .

I den 64:e står Crotone och sover och Ibra kan enkelt peta in sitt andra för kvällen. 2-0 rossoneri. Strax därefter: Två mål av Ante Rebic och två assist ifrån Calhanoglu. 69:e och 70:e matchminuten vaknar två viktiga spelare till liv och matchen är avgjord. 4-0 stod det på resultattavlan och det var också vad matchen skulle sluta. Ett helt annat Milan i andra halvlek och skärpan på avsluten var av betydligt högre kvalité. 

Svar på min frågeställning:

1: Ja, i andra halvek växlade både Theo och Rebic upp och hokus pokus: allt såg ut som vanligt igen.
2: Tycker Meité såg bättre ut idag utan att imponera. Känns inte som han har lärt sig sin roll ännu då han ofta hamnar ur position. Tålamod är väl ordet, i guess.
3: Ja! Tomori har kastats in och ser ut att trivas med Alessio i mittlåset. Ovanligt aggresiv i man-mot-man mot vad man är van med från mer Serie-A-skolade mittbackar. Släppte dock in Crotone lite väl mycket i matchinledningen för min smak.


Positivt: Den andra halvleken. Hakan Calhanoglus comeback. Vetskapen om att Rebic faktiskt kan le. Hållen nolla. Zlatan Ibrahimovic.
Negativt: Utan att vara för pessimistisk så är i vartfall Saelemaekers svår att förstå sig på. Man ser att han sliter stenhårt och man ser att han har bra teknik, men man får sällan någon slutprodukt ifrån belgaren. Idag såg varenda grästuva ut att vara emot den kära Alexis.
Glädjepiller: Vinst för Primavera efter att Giacomo Olzers superform håller i sig. Vinst för Femminile: Efter underläge 1-0 så vände Natasha Dowie och hennes lagkamrater på steken och matchen slutade 4-1. 
 

David Ågren@davidagren2021-02-07 17:35:00
Author

Fler artiklar om Milan