Stadio Giuseppe Meazza, 2021-10-16 20:45

Milan - Hellas Verona
3 - 2

Milan - Hellas Verona 3-2: Zlatan tillbaka - Milan vände underläge till seger

Milan genomförde en dramatisk vändning för att till slut besegra gästande Hellas Verona med slutresultatet 3-2.

Matchen
Det var Hellas Verona som kom ut starkast under matchens inledning och det dröjde endast några fåtal minuter innan Veronas Ivan Ilic tvingade reservmålvakten Ciprian Tatarusanu till en viktig räddning. Milan såg helt inkompetenta ut till att lira boll på den mest grundläggande nivån och det dröjde endast sju minuter innan Verona tog ledningen i matchen.

Det såg inte direkt ut som att det tidiga underläget kom som någon väckarklocka för hemmalaget som fortsatte att dratta runt med bollen. Istället var det gästerna som utökade sin ledning till 0-2 efter att Alessio Romagnoli hamnade om bakfoten i försvaret och fällde en vitklädd spelare i straffområdet.

Förhoppningarna om en vändning från Milan förstärktes inte direkt när Ante Rebic satte sig på rumpan och tog sig mot fotleden. Rebic som ändå hade gett glimtar av dugligt spel i ett blekt Milan blev med cirka tio minuter kvar av halvleken tvingad till ett byte mot Rafael Leao. Sky Sport rapporterade nu under förmiddagen att skadan inte är så allvarlig som man först trodde. Dom första testerna visar inga skador på ligamentet och han förväntas vara spelklar till mötet mot Bologna nästa helg.

Stefano Pioli gjorde två byten inför den andra halvleken, Alexis Saelemaekers ut för Samu Castillejo och Daniel Maldini ut för Rade Krunic. Kanske inte några byten som fick en att ställa sig upp från soffan men resultatet på planen blev tydligt. Milan kom ut mycket starkare i den andra halvleken och hoppet på en vändning tändes.

Milan kvitterade i den 59:e spelminuten när Rafael Leao skickade in ett inlägg som letade sig fram till Olivier Giroud. Fransosen visade sin styrka i luftduellerna och kunde snyggt nicka in bollen i mål. Hemmalaget tog kraft från kvitteringen och såg riktigt starka ut i kampen mot ett likaläge. Reduceringen kom efter att Samu Castillejo blivit fälld i straffområdet, straff till Milan och målskytt Franck Kessie.

Straffmålet följdes direkt upp av en comeback från Zlatan Ibrahimovic som verkade skaka veronaspelarnas självförtroende med sin blotta närvaro på planen. Kanske framför allt Koray Gunters som i ett försök att rensa bort ett inlägg från Castillejo istället råkade skarva in bollen i det egna målet. Vändningen var fullbordad och Milan kunde med resultatet 3-2 kliva av planen som serieledare.