Lagbanner
Giuseppe Meazza, 2022-09-03 18:00

Milan - Inter

Milan- Inter: Säsongens första Derby della Madonnina!

Milan- Inter: Säsongens första Derby della Madonnina!

Säsongens första och största match går av stapeln redan i omgång fem och den frågan jag ställer mig själv är: Vilket av Milano lagen tar tag i scudettopinnen?

Säsongen har startat på ett klart godkänt sätt för vårt älskade Milan. 2 vinster och 2 kryss på de inledande 4 matcherna får ses som en bra start och man har häng uppe i toppen med övriga topplag.
Nu är det dags för säsongen första derby och vilken rejäl drabbning detta kommer att bli. Båda lagen har fått en bra start på säsongen och om något av lagen tar en trea ikväll så tror jag att det laget sätter sig in som en liten favorit till scuetton redan nu, trots ynka 5 omgångar in. 

Milan går in i kvällens derby med en mer eller mindre skadefri trupp där det enda stora namnet som saknas är Ibrahimovic som vänts vara tillbaka efter VM. I övrigt så ska Rebic och Origi vara tillbaka och inleda på bänken och för mig känns det skönt att ha Rebic med i en sådan här match att kunna komma in och riva och slita i Inter spelarna för är det något kroaten är bra på är det att slita och att vara hård mot motståndarna, så det hoppas vi på ikväll med.
Det kommer vara en match där det ska bli intressant att se vilka som tar tag i bollinnehavet och vilket av lagen som kommer backa hem något. Jag skulle tro att Milan kommer försöka ta tag i bollinnehavet inledningsvis med ett Inter som är lite mer avvaktande och försöker ställa om och kontra mot Rossoneri.

Motståndet för dagen kommer till derbyt med ett stort avbräck då man får klra sig utan sin storstjärna Lukaku som har ådragit sen en skada som håller honom borta en tid framöver. I övrigt är även Inter relativt skadefria och kan ställa upp med ett starkt lag för kvällen där Barella återigen ser farligt bra ut och har öppnat säsongen starkt med 1+1 i den senaste matchen.

Som alltid när Milan spelar och inte minst i dessa typer av matcher så blir det oerhört viktigt att Rafael Leao är på spelhumör för det är en nyckel för Milan för att kunna vinna denna match ikväll. Är Leao svag så har jag svårt att se att vi tar hem alla tre poäng ikväll, och tvärtom är portugisen sådär bra som han kan vara så har jag svårt att se att trean inte åker in på poängkontot hos Milanos stolthet.


NU närmar det sig, när undertacknad håller på att sy ihop denna texten så är det knappa 8 timmar kvar till avspark på San siro. Pulsen börjar stiga, nervositeten lägger sig som en hinna över hela kroppen, men känslan är som den varit senaste säsongerna, stark! 


Vi kikar på den elvan som Pioli väntas ställa på banan ikväll:


I mål så kommer ligans överlägset bästa målvkat Maignan stå, till höger blir det också lika givet Calabria som däremot fått lite konkurrens med tanke på Milans deadline värvning av Barcelonas Sergino Dest med tanke på Florenzis skada som kommer hålla honom borta i ett par månader som prognosen ser ut just nu. Mittbackslåset blir i vanlig ordning Kalulu och Tomori där det var glädjande att se att dansken Simon Kjear gjorde sin första start i förra matchen på nästa 10 månader och såg bra ut, men håller helt med Pioli att danske ska inleda den här matchen på bänken. Till vänster hittar vi världens bästa (?) vänsterback i form av Theo Hernandez som bara går från klarhet till klarhet varje match enligt mig, som han flyger fram på sin vänsterkant hela matcherna är så fashinernande att se och det är en spelare som kan avgöra matchen ikväll. I mittfältet kommer Tonali och Bennacer starta där båda dessa har höjt sig sedan Kessie lömnade i somras. På vänsteryttern kommer Leao starta och bredvid han kommer men stor sannolikhet Ketelere gör sitt första Milano derby i karriären. Ska bli spännande att se hur han ser ut på den här nivån. Högeryttersplatsen är som alltid svårsiad med tanke på de svaga alternativen som finns där men jag skulle tro att Pioli väljer Messias där, inte minst med tanke på att Saelemeakers instats i förra matchen som kan ha varit den sämsta jag sätt från en fotbollspelare någonsin. På topp kommer Giroud att starta och nu är det dags att få fart på målgörandet för fransmannen, vilket inte brukar vara ett problem, inte minst i just derbyt där han var otrolig förra säsongen med flera mål. 



Probabli Formazioni:
Milan 4-3-3: Maignan, Calabria, Kalulu, Tomori, Hernandez, Bennacer, Tonali, Messias, Ketelere, Leao, Giroud

TV: C More
När: 18:00 Lördag
Var: San Siro
Tips: 1-0 (Leao)

Det är dags för säsongen första Derby Della Madonnina, nu bevisar vi återigen att Milan är Milanos lag, vi ska krossa de blåsvarta, vi är Milanos storhet, FORZA MILAN!!!!

Elias Wiorek2022-09-03 10:55:56
Author

Fler artiklar om Milan