2021-04-18 12:30

Milan - Genoa
2 - 1

Milan kom undan med 3 tunga pinnar

Det börjar dra ihop sig i kampen om Champions League och Europa platserna i Serie A och matcherna blir allt mer viktiga. Milan välkomnade Genoa till San Siro, ett Genoa som kämpar för att inte bli indragen i bottenträsket på allvar och ett Milan som försöker koppla järnhand om en Champions League plats.

Inför matchen:
Noterbart inför Milan-Genoa är att Milans skyttekung och stora ledare Zlatan Ibrahimovic blev avstängd i förra omgången och inte var tillgänglig i dagens möte.

Första Halvlek:
Domare för dagen Gianpaolo Calvarese visslade igång tillställningen.

Det var en trevande inledning på matchen men i den 13:e matchminuten blåsdes det frispark till Milan. Theo Hernandez stegade fram och slog den i muren fast returen trillade ner till tvåfotiga Ante Rebic som slog till med en halvvolley som seglade in vid den högra stolpen - ett riktigt kalasmål, och ställningen var 1-0 Milan.

Lagen fortsatte med mycket possesion och inga riktiga målchanser skapades fast i den 37:e minuten fick Genoa en hörna från tomma intet och Tomori missbedömde situationen helt, och fri stod vem om inte Mattia Destro som kunde nicka in 1-1 bakom en chanslös Donnarumma.

Andra halvlek:
Andra halvlek började också trevande och känslan var ovis! Lite halvchanser hit och dit men inte det där lilla extra som behövdes, istället skulle Milan få Genoas hjälp på en hörna i den 68:e minuten när Milan servade in en hörna som tog oturligt på Gianluca Scamacca och bollen trillade in i eget mål och ställningen var 2-1 Milan - ett riktigt värdefullt mål för Milan.

Det kom dock en slutforsering från Genoas sida och närmast var Valon Behrami i 90+3 när Donnarumma kom ut och tappade en boll så Valon kunde dräma till bollen inte bara en gång utan två gånger men Kjær och Tomori stod för varsin räddning på mållinjen och Milan kunde pusta ut och se att de bärgat tre ruggigt tunga poäng i kampen om en Champions League plats.