Stadio Giuseppe Meazza, 2021-09-12 18:00

Milan - Lazio
2 - 0

Milan - Lazio 2-0: “Spel mot ett mål för Milan”

Milan kunde med enkelhet spela bort och vinna mot Lazio hemma på San Siro med 2-0. Zlatan Ibrahimovic målskytt i sin första start efter knäskadan han drog på sig under slutet av förra säsongen

Det var näst intill spel mot ett mål när Milan besegrade Lazio på San Siro med 2-0. Med all respekt till dom två inledande motståndarna, kvällens match mot Lazio var Milans första riktiga test. Ett test som dom klarade galant. Ett test som också ger hopp om goda resultat under den stundande perioden med tufft motstånd.

Matchen
Milan öppnade matchen aggressivt, som dom brukar, och kunde med enkelhet föra spelet. Det var nästan som att man satt och vänta på att Lazio skulle komma in i matchen. Men Milan fortsatte föra spelet och kunde med lite flyt fått in en eller två bollar tidigt i matchen.

Hemmalagets inledande lägen brändes dock och det skulle dröja till den 45:e spelminuten innan målskyttet kunde öppnas. Rafael Leao kunde efter en lite märklig väggpassning till Ante Rebic skjuta in bollen bakom en chanslös Pepe Reina. Leao stod för en riktigt fin insats den här matchen. Han var aktiv i offensiven och han såg faktiskt ut att bry sig om det defensiva spelet. Det kan kanske ändå bli något av den unga portugisen.

Endast några minuter efter det inledande målet såg det ut som att Milan skulle gå ut i omklädningsrummet med en tvåmålsledning. Efter en VAR-granskning blev det tydligt att Immobile hade sparkat Franck Kessie när dom båda gick efter samma boll. Kessie brände dock straffen när han skickade upp bollen i ribban och därmed fick hemmalaget nöja sig med med att gå in i halvtidsvilan med 1-0.

Milans dominans fortsatte i den andra halvleken. Lazio fick hålla på och leka boll på den offensiva planhalvan men så fort dom kommer över mittlinjen stängde Milan ner dom totalt.

Efter 60 minuter spelade var det dags för Zlatan Ibrahimovic att göra sin comeback och det skulle endast ta några få minuter innan svensken kunde utöka Milans ledning. Rebic tog med sig bollen in i straffområdet och kunde med en snygg passning hitta Zlatan som endast hade mållinjen framför sig. 2-0 Milan som också blev slutresultatet i matchen.

Statistik
Bollinnehav: 53% - 47%
Målchanser: 17 - 7
Skott på mål: 3 - 5
Hörnor: 5 - 1
**
David Ågren ställde i prepartitan den fullt legitima frågan om Alessandro Florenzi är bra nog för att starta som högerytter i dom här matcherna. Jag tycker att han är absolut tillräckligt bra för att starta i alla matcher och han visade varför mot Lazio. Han kommer kanske inte bjuda på dom mest spektakulära sakerna men han är en stabil smart spelare. Bra spelfördelare i offensiven och kan ta ett stort ansvar i det defensiva. Visst saknar han speeden som Alexis Saelemaekers besitter. Men jag ser hellre en lite långsammare spelare med spelsinne än en snabb spelare som endast springer runt utan någon plan.

Sandro Tonali stod för ännu en dunderinsats. Står som en vägg i defensiven och tar en avgörande roll i Milans speluppbyggnad. Fortsätter han så här dröjer det nog inte länge innan startplatsen garanterat är hans, om den inte redan är det.
**
Vinsttåget tuffar vidare! Nu fokus mot Champions League och Liverpool borta på onsdag 21:00!