Lagbanner
Giuseppe Meazza, 2023-12-30 18:00

Milan - Sassuolo
1 - 0

Milan - Sassuolo 1-0

Milan - Sassuolo 1-0

Inför lite drygt 70’000 åskådare på läktaren, däribland Marco van Basten tog Milan tre välbehövliga poäng mot Sassuolo.

Den celebre besökaren var i Milano för att se på fotboll och hälsa på sina goda vänner Paolo Maldini och Mauro Tassotti.

Första halvlek
Milan ställde upp med den förväntade startelvan och flera spelare visade tidigt att de var på spelhumör. RLC dribblade, slog genomskärare och bröt bollar på ett snyggt sätt.

Bennacer som i förra matchen spelade i registaroll återfanns nu i en mer framskjuten offensiv position och visade upp ett föredömligt högt presspel, vilket gjorde att han stundtals hamnade i Girouds nummer nio position. Därifrån dribblade han, tog skott och dirigerade medspelare med gester och kroppspråk värdigt en lagkapten. Sättet som han håller i bollen gör att han påminner om tidigare mittfältslegender i vår klubb. Även Reijnders som var den som tagit den defensiva positionen på innermittfältet tog sig vid tillfällen fram och sköt, tyvärr med fortsatt svaga resultat. 

Motståndarna Sassuolo visade redan från start att de inte var oävna och att de hade kommit till San Siro för att spela fotboll och var redo att ge Milan en ordentlig kamp om poängen.

Det var dock hemmalaget som var starkare för kvällen och som skapade de mest farliga målchanserna. I den 25:e minuten fick vi se en riktigt fin genomskärare från Benna till Rafa som tyvärr inte förvaltade den farliga chansen på något bra sätt. I den 30:e minuten bygger Milan upp ett anfall som inleds med att Rafa tar sig ner i banan, tar emot bollen och spelar den tillbaka, rör sig sedan mot mål och sticker på en genomskärare från Florenzi och rakar in bollen snyggt i maskorna. Tyvärr stod portugisen offside då passningen slogs och målet dömdes bort. Rafa visade i första halvlek att han är en agil forwad som kan röra sig mellan flera offensiva anfallspositioner när han lägger manken till. Det är kanske något han kunde utveckla och använda som en strategi för att komma till ännu fler chanser och skapa än mer oreda hos motståndarförsvaret. Hans första halvlek är inte dålig men han verkar vara långt ifrån toppform och man undrar vad som felas honom. Är det en inställningsfråga? Kanske bör Pioli sätta honom på bänken för att se hur han reagerar på det. Det fungerade väl med Totti en gång i tiden och någonting behöver uppenbarligen göras.

Milan fortsatte att trycka på och Sassuolo kontrade då de fick tillfälle. Berrardi sköt från distans i 32 minuten men Mike fick fingerspetsarna på bollen och kunde styra den över ribban

Andra halvlek
Milan skapade chanser inledningsvis och bland annat Reijnders fick ett kanonläge i 52:a minuten men han avslutade svagt, något vi tyvärr börjat vänja oss vid från holländarens sida.

En ordentlig möjlighet uppstod i 57:e minuten då Milan kontrade och kom fram med fyra man mot tre men Rafa drällde med bollen och återigen slängde vi bort en farlig målchans. Bara minuten senare löpte Puli in i straffområdet och fick där en kanonmacka från Benna. Avslutet var som så ofta från amerikanen kliniskt och Milan gick till slut upp i ledning.

Efter målet exploderade det på läktaren och vi fick resten av matchen njuta av fansens sång.

I den 62:a minuten fick matchens dittills bäste spelare Benny gå av och erättas av Adli. Även Giroud fick gå ut till förmån för den formstarke Luka Jovic. Adli tog över den defensiva innermittfältsrollen från Reijnders då han byttes in.

Berrardi gick ut i 70:e minuten och vi får väl anta att han inte var hundra procent efter veckans febersjukdom. Det såg matchen igenom hyfsat stabilt ut i defensiven och utan sin offensiva stjärna så såg Sassuolo inte alls lika starka och farliga ut framåt.

På milans avbytarbänk fanns en uppsjö av primaveraspelare och Kevin Zeroli fick göra ett inhopp redan i den 73:e minuten då han ersatte RLC. Chukuweze kom in i 80 minuten tillsammans med Simic.

Andra halvlek var förutom målet kanske inte den allra bästa vi någonsin har sett och energin hos spelarna i båda lägren började alltmer tryta vilket påverkade spelet.

I det läge laget befinner sig i nu behöver vi tre poäng i precis varje match och hur det ser ut när vi tar dem är sekundärt. Med det sagt kan man ändå konstatera att det ser riktigt vackert ut då Bennacers spelar fotboll och att Pulisics avslut är i absoluta världsklass!
 

Gustav Hjorth Tegman2023-12-31 10:27:00
Author

Fler artiklar om Milan