1 - 0

Matchanalys: Milan tar stora kliv mot Champions League-Semin
Viktig vinst för Milan i den första matchen av dubbelmötet mot Napoli

Milan håller undan och vinner tillslut med uddamålet

Milan besegrade tillslut förhandsfavoriten Napoli på hemmaplan med 1-0 i den första matchen utav dubbelmötet i Champions League och drömmen om en semifinal går nästan att ta på.

Napoli blåste på från allra första minut, vilket Krunic belönar bortalaget på genom en bjudning framför mål, som han sekunden efter städar upp på egen hand. Milan lyckas hålla undan den så nervösa anstormningen under första kvarten och känslorna som uppstod efter bara 3 minuter var allt annat än positiva. Gång på gång tappade man boll på mittplan, spelade stressat bort enkla passningar och såg på gränsen till tagna ut. Vilket kanske inte är så märkligt då man plötsligt befinner sig på den finaste scenen av de alla, för första gången på elva år. Napoli kliver helt klart ut inför den första halvleken och har bestämt sig, de ska till semifinal.

Milan spelar upp sig och ser i övrigt trygga ut i det låga försvarspelet. Lyckas tillslut hitta tillbaka till det man är bra på och får då ett gyllene läge att sätta första bollen i nät efter att Leao, med lite tur, lyckas slå sig ifrån sina försvarare och på egen hand komma till en farlig målchans som tyvärr smiter förbi borte stolpen.

Hemmalaget har bud på mer och tillslut kan Bennacer trycka in ettan efter att Diaz, som ser ut att trivas i sin nya roll, vänder bort Lobotka och Rui och kan sedan hitta ut till Leao som i sin tur hittar Benancer på bortre, som kan trycka in bollen i nät bakom Alex Meret. Målet betyder 1-0 men det lyfter även hela laget och man kan tillslut vaska fram ännu en farlig möjlighet när Kjaer har en nick i ribban efter en hörna. Fördel Milan efter första halvlek.

Den andra halvleken börjar mycket på samma sätt som den första, spelövertag Napoli, som har svårt att skapa några farliga chanser. Milan står fortfarande rätt, gör det svårt för bortalaget och det låga försvarsspelet känns tryggt.

Med hjälp utav kvällens rättskipare Istvan Kovacs så lyckas Milan stå emot resten av kvällen. Två tveksamma gula kort delas ut till Anguissa som tillsammans med Kim Min-Jae blir avstängda i returen. Di Lorenzo har Napolis bästa chans för kvittering i minut 86, men som inte lyckas få hål på en storspelande Maignan. Milans Anfallsspel såg fantasilöst ut, även fast man spelar med en man mer under större delen av den andra halvleken. Spelidén verkar vara att hitta upp till Giroud med chansbollar, för att sedan jobba på andra bollen. Det kommer att krävas mer än så för att fixa ett avancemang på bortaplan i returen.