2021-01-30 15:00

Bologna - Milan
1 - 2

Milan vann med hjärtat i halsgropen

In på lördags eftermiddagen stod det klart att Milan skulle möta Bologna i en viktig match på bortaplan. En match på förhand som Milan bara skulle städa av och åka hem med 3 nya poäng till Milano blev så mycket mer än så. Bologna skakade serieledarna med ett frenetiskt tryck i vissa perioder av matchen och det bjöds på dramatik i högsta grad.

Första halvlek:

Matchen fick en trevande inledning, men i den 7:e minuten fick Rafael Leão ett bra skott läge men det slarvades bort, och det var lite av melodin Milan gav med sig, slarv och oskärpa. Men redan i den 12:e minuten trotts känslan av oskärpa fick Milan med sig en egentligen helt ofarlig frispark långt ifrån mål som Theo Hernandez bara skulle lassa in på någons huvud men otroliga Theo fick till nån sinnessjuk båge på bollen och Skorupski i Bologna målet fick fingrarna på bollen i allra sista sekund som nog annars hade seglat in i det bortre krysset. Skorupski satte ännu en gång stopp för Milan i den 20:e minuten när Rafael Leão slog en läcker djupleds pass till Zlatan men Skorupski kom ut och tog bollen från Zlatan fint. Skorupski slutade inte för det utan i den 23:e minuten gjorde han en otrolig dubbelräddning på Zlatans Ibrahimovics nick och sedan retur. Milan laget kändes lite uppgivet efter så många fina lägen så Bologna tröstade Milan litegrann i den 24:e minuten med uselt försvarsspel när Leão blev nerdragen i straffområdet. Zlatan stegade fram till straffpunkten men Skorupski gick rätt håll och tog den men kunde inte hålla returen och Ante Rebic´ kunde slå in 0-1 till Milan. Efter målet kändes det som att Milan kopplade av lite och var nöjda med att bara göra det som krävs men inget mer, men de 5 sista minuterna av första halvlek blev riktigt mariga, ett frenetiskt Bologna tryck kunde redas ut med stor hjälp ifrån Gigi Donnarumma i mål som inte ville visa sig sämre en storspelande Skorupski i det andra målet.

Andra halvlek:
Bologna kickade igång andra halvlek och känslan var lugn, lite små chanser hit och dit men inget som hotade något av lagen riktigt. Men i den 55:e minuten, som en blixt från klar himmel sökte Rafael Leão, Zlatan med en långboll in i straffområdet och Bologna försvaren Adama Soumaoro ingrepp klumpigt och bollen tog klart och tydligt på hans hand vilket betydde straff Milan. Zlatan efter missen på första straffen gav iväg straffen till Franck Kessié som kyligt kunde slå in 0-2 till Milan. Efter 0-2 målet kändes det som att Milan bara vill stänga ner och spela av matchen, men Bologna ville inte ge sig så lätt och i den 81:a minuten rullade Bologna upp Milan med ett riktigt läckert anfall och den forne Milan spelaren Andrea Poli kunde göra 1-2 och matchen kändes plötsligt levande igen. De sista 10 minuterna var det en rasande Bolagna press precis som i första halvlek och bollen var inte långt bort ifrån mål men när domaren satte visselpipan i munnen var det Milan som stod som vinnare med hjärtat i halsgropen.