Stadio Giuseppe Meazza, 2021-09-22 20:45

Milan - Venezia
2 - 0

Milan - Venezia 2-0: Enkel seger för Milan mot nykomlingen Venezia

Milan kunde enkelt besegra nykomlingen Venezia hemma på San Siro - En inbytt Theo Hernandez stod för ett mål och en assist i 2-0 vinsten.

Milan kunde tämligen enkelt städa av nykomlingen Venezia hemma på San Siro. Det skulle dock dröja ända till den 68:e spelminuten innan hemmalaget kunde öppna målskyttet. Inte för att det fanns någon brist på målchanser. Det var helt enkelt ineffektiviteten som spökade igen för dom rödsvarta.

Matchen
Milan öppnade matchen starkt och tog kommandot från första spelminuten. Inte direkt något anmärkningsvärt i det, det skulle snarare vara oroande om Milan inte hade tagit kommando. Målchanserna kom direkt. Ante Rebic hade en nick strax ovanför ribban från ett läge där allt utanför målramen är underkänt. Pierre Kalulu kom efter en fin individuell sekvens till ett farligt avslut som dock gick strax utanför den vänstra stolpen. Första halvleken var fylld med målchanser som egentligen borde resulterat i mål.

Inledningen av den andra halvleken såg ut att ge en match som skulle sluta i ett oavgjort resultat. Speciellt när Brahim Diaz skickade från ett grymt läge centralt i boxen upp bollen på andra etage. Oron kröp i kroppen att det här kunde bli ett resultat som man blickar tillbaka på och tänker “tappade vi verkligen två poäng mot Venezia?”.

Magkänslan blev inte direkt bättre när Stefano Pioli valde att i den 60:e minuten skicka in Alexis Saelemaekers istället för Alessandro Florenzi. Som tur valde mister att även skicka in Theo Hernandez och Fikayo Tomori.

Inhoppet av Theo Hernandez skulle visa sig lönsamt när han i den 68:e spelminuten var med och spelade fram till Milans ledningsmål. Ismael Bennacer skickade ett djupt inlägg till Hernandez som i sin tur spelade vidare till målskytten Diaz.

Hernandez skulle också stå som målskytt innan matchen blåstes av. Efter en fin passning från Saelemaekers kunde han snyggt dundra in bollen i mål och stänga matchen. När domaren väl blåste av matchen kunde Milan ännu en gång hoppa på vinnartåget med resultatet 2-0.

Statistik
Bollinnehav: 71% - 29%
Målchanser: 15 - 8
Skott på mål: 4 - 2
Hörnor: 4 - 4
**
Milan hade otroligt svårt att bli effektiva i det sista avslutningsmomentet. Det är nästan som att dom fortsätter att spela som att Zlatan eller Giroud skulle vara på planen. Dom verkar inte riktigt ändra eller anpassa spelet efter Rebic färdigheter. Några gånger under matchen hände det att Rebic la ett kort inlägg in i boxen till ingen. Har spelarna låst sig i hur dom ska komma till farliga avsluten? Är det Pioli som har svårt att ändra taktiken? Eller har Milan helt enkelt en så pass svag trupp så att allt kan bli pannkaka av tappet av två spelare?