Lagbanner
Tottenham Hotspur Stadium, 2023-03-08 21:10

Tottenham - Milan
0 - 0

5 snabba efter Tottenham - Milan
Diaz och Skipp i duell.

5 snabba efter Tottenham - Milan

5 tankar om Milans avancemang i Champions League åttondelen

Reality Checken som Malick Thiaw åkte på i mötet mot Fiorentina kan stavas som Cabral men även stavas som nyttig. Fortsatt stark i duelspelen och visar ännu en gång på att han är en pjäs att räkna med. Imponerar stundtals med smarta uppspel till mittfältet, spelar med auktoritet och har blivit lite av en symbol för den så geniala trebackslinjen. Samarbetet med Tomori och Kalulu ikväll får mig att glömma förlusten mot Sassuolo och istället ge mig hopp om ytterliggare kliv i Champions League. 

Syjuntan till första halvlek är väl egentligen 48 minuter som man gärna vill ha tillbaka. 0 skott på mål för vardera lagen, mycket dueller och farliga bolltapp som skulle kunnat sluta upp med en farlig målchans, men som ändå resulterade i ännu ett bolltapp. Bäst i första halvlek var tungviktsmötet Giroud vs Romero, snudd på PPV sändning för den duellen. 
Kraftigt nedtryckta i andra halvlek men står emot bra. Romeros andra gula kort för kvällen förändrar matchen helt och ytor blev lekyta för Leao.

Leao och Theo visar vägen ikväll och det ska vi vara tacksamma för. Bryta mönster, ta initativ och vinna frisparkar på offensiv planhalva är avgörande för att kunna stå emot Tottenham ikväll. Ger man Leao bollen förvandlas han till ett barn på julafton. Försvinner ibland när han inte får den, även fast vi har svårt att bita fast bollen, och ''slappheten'' kan man ibland ta på. Väldigt tydligt att det finns en växel till där, och skulle man lyckas ge honom verktygen för att använda den så kan detta bli hur bra som helst.

Räddningen på linjen av Maignan i 90+3 är avgörande i allra högsta grad för Milan, Pioli och resten av säsongen. En chansfattig match öppnar upp sig mot slutet och Maignans pondus är svår att missa. Pekar, gapar och visar vägen för hela laget. Räddningen säkrar en plats i kvartsfinalen för första gången på över 10 år och Milan känns på något vis tryggare än någonsin. 

Överpresterande eller inte, Milan är här för att stanna. Överprestera gör man när man vinner borta mot Bayern München, men man vinner inte Scudetton genom att överprestera sig igenom en hel säsong. Jag börjar bli väldigt trött på anklagelserna om att Milan inte är tillräckligt bra, truppen är för svag och det så nyanslösa ''Pioli out''. En taktisk triumf av Pioli var det som vände svackan tidigare iår. En taktiskt triumf är det som tar Milan vidare ikväll. Vi har inte Inters eller Napolis trupp men vi har någonting annat som kommer bli spännande att följa framöver.

TV: PL-klubbarna intresserade av Milan-stjärnan

Patrick Valdnersson2023-03-08 23:45:00
Author

Fler artiklar om Milan