2021-04-10 18:00

Parma - Milan
1 - 3

Parma - Milan 1-3: Viktiga poäng för Champions League platsen

Trots en utvisad Zlatan Ibrahimovic efter cirka timmen spelad kunde Milan efter slutsignalen traska av planen med tre säkrade poäng i fickan.

Milan reste till Parma med den svaga insatsen mot Sampdoria färskt i minnet. Formen har och är fortfarande svajig, man vet inte vilket Milan som kommer kliva ut på planen. Är det kandidat till att vinna Scudetto Milan som vi såg under hösten/ vintern eller kommer vi få se det trötta, slaka Milan? Som tur fick vi väl lite av en blandning under vinstmatchen mot Parma. Skönt att vara tillbaka på vinnartåget och framför allt skönt att säkra upp Champions League platsen som ändå känts ganska hotad efter dom senaste svaga insatserna.

Matchen
Milan öppnade matchen riktigt starkt och det såg till en början ut som att det kanske skulle bli en promenadseger för det gästande Rossoneri. Ledningsmålet kom efter endast åtta minuter spelade. Zlatan Ibrahimovic tog emot en hög passning från Ismael Bennacer en bit utanför straffområdet. Istället för att ta avslutet själv från distans vände han bort en motståndare och skickade in en passning till Ante Rebic i straffområdet. Rebic skickade i sin tur, efter en fin bollmottagning, upp bollen i det högra krysset. Milan fortsatte det fina spelet under den första halvleken och kunde med minuten kvar utöka ledningen till 0-2. Theo Hernandez avslutade ett fint kombinationsspel med en kort pass i straffområdet till Franck Kessie som skickade in en tåpaj bakom Parmas målvakt.

Cirka kvarten in i den andra halvleken måste Zlatan sagt något olämpligt till domaren Marco Di Bello som gav svensken ett rött kort. Såg väldigt konstigt ut då Zlatan varken skrek eller ens såg så frustrerad ut, men något måste han ju sagt till Di Bello som inte ens tvekade med kortet. Domaren verkade för övrigt otroligt känslig då han mest gav ut gula kort lite huller om buller. Utvisningen tog hårt på Milan som blev rejält tillbakatryckta av Parma. Reduceringsmålet kom sju minuter efter utvisningen när Riccardo Gagliolo högg på en lös boll inne i straffområdet.

Parma ägde verkligen matchen efter reduceringen och det såg länge ut som att kvitteringsmålet var en självklarhet. Men med ett storspelande försvar och en otroligt stabil Donnarumma kunde Milan överleva forceringen av hemmalaget. 1-3 målet och spiken i matchkistan kom under tilläggstiden, Diogo Dalot tog starkt bollen med sig ur en duell på egna planhalvan och startade en snabb omställning. Med sig hade han en löpande Rafael Leao som fritt kunde ta emot en passning från Dalot och enkelt placera bollen bakom en chanslös målvakt.
**
Otroligt skön seger och viktiga poäng för att hålla positionen i tabellen. Franck Kessie ska ännu en gång höjas till skyarna för sin insats. Han lyckas alltid vara på rätt plats vid rätt tillfälle, ger aldrig upp på en boll och måste ligga inne på den bästa konditionen i Italien. Detsamma gäller Tomori som snabbt kommit in i startelvan och säkrat upp försvaret rejält. Donnarumma stod för några stora insatser också, framför allt dubbel räddningen som han stod för tidigt i den andra halvleken. Där har ni mina topp tre för matchen.