Lagbanner
Stadio Arechi, 2023-12-22 20:45

Salernitana - Milan

Positiv trend inför Salernitana - Milan

Positiv trend inför Salernitana - Milan

I vanlig ordning inför matchdag har det varit mycket fokus på Pioli. Känslan är att de flesta vill se herren avgå men känslan är att Zlatans ankomst köper Pioli tid. Så länge Pioli slår lag som Newcastle på bortaplan och ger oss övertygande resultat som 3-0 likt mötet mot Monza så ser jag givetvis inga problem med att behålla herren på tränarbänken. Dock så har allt en brinntid och låt oss se om vi ser likadant på saken även efter detta möte.

Enligt Sky sports rapporter kan vi vänta oss följande uppställning under morgondagen:

Målvakt: Maignan
Försvarare: Calabria, Kjaer, Tomori, Theo
Mittfältare: Reijnders, Bennacer, Loftus Cheek
Anfallare: Pulisic, Giroud, Leao

Defensivt så ser vi bra ut men i vanlig ordning så kan jag känna att Calabria är den svaga länken defensivt. Dock så har han blandat och gett mycket på senaste och vi hoppas han är på sin uppsida under morgondagen. Bennacer ska bli mycket intressant att få se från start. Tomori har varit riktigt bra på sistone, inte allra minst mot Newcastle och jag är övertygad om att han fortsätter på den inslagna vägen. Dock så vet jag inte om man kan lita på Tomori och Kjaer som mittbackspar, men en lite mer statisk Kjaer och en mer dynamisk Tomori kan vara en bra kombo och mot ett lag som Salernitana så borde man ha råd att inte vara på den absoluta toppen.

Enligt följande ser tabellen ut bland topp-5 efter 16 spelade omgångar:

    1. Inter 41p (Lecce hemma)
    2. Juventus 37p (Frosinone borta)
    3. Milan 32p (Salernitana borta)
    4. Bologna 28p (Atalanta borta)
    5. Napoli 27p (Roma borta)

Senast Milan ställdes mot Salernitana var den 13 mars på San Siro i ett möte som slutade 1-1. Inför detta möte så kommer det vara viktigt att Milan fortsätter på den inslagna vägen och förhoppningsvis är de två senaste matcherna en start på en positiv trend sedan den där tunga 3-2 förlusten på bortaplan mot Atalanta. Den matchen följdes upp av en stark 1-2 vinst mot Newcastle i ett möte som egentligen hade kunnat sluta med en förlust för Milan. Man kommer närmast från en 3-0 vinst på San Siro mot Monza. Extra kul att vi har haft sju olika målskyttar på de sju senaste målen. Drar man det längre så har vi åtta olika målskyttar under våra 10 senaste mål vilket är ett styrkebesked och ett kvitto på att man har lyckas bygga ihop något som efterliknar en bra bredd i truppen - något som Milan saknat under en mycket lång tid. Vi hoppas på tre ytterligare poäng under fredagskvällen och håller tummarna för att Lecces starka trend utan förlust fortsätter mot Inter och att Frosinone kommer med stort självförtroende efter den där vinsten mot Napoli i veckans Coppa Italia-möte. 

Salernitana kommer från tre raka förluster och har endast en vinst efter 16 spelade matcher i Serie A. Det är matcher likt denna Milan bara ska kliva ut och göra jobbet.

Avspark 20:45

Forza Milan!

Milad Kazeronimiladzk@hotmail.comTwitter @Kazeronii2023-12-21 23:12:00
Author

Fler artiklar om Milan