Lagbanner
Gewiss Stadium, 2022-08-21 20:45

Atalanta - Milan
1 - 1

Postpartita: Bennacer räddade poäng borta mot Atalanta

Postpartita: Bennacer räddade poäng borta mot Atalanta

I söndagens kvällsmatch borta mot Atalanta i Bergamo väntade ligamästarna Milan en på förhand garanterad svårspelad match efter målfesten mot Udinese på San Siri efter första omgången.

Matchen i Bergamo började spelmässigt till Milans fördel som direkt i inledningen skapade några halvchanser mot Atalantas mål, framförallt den omdiskuterade målchansen som Messias JR inte satte i mål efter ett fint inlägg från Theo Hernandez. Milans stora stjärna från förra säsongen Rafael Leao började matchen bra genom att några gånger skapa goda möjligheter på sin kant men snabbt blev han osynlig efter taktiska drag fån Atalantatränaren Gian Piero Gasperini. Atalanta tog ledningen i matchminut 29 via Ruslan Malinovsky som med ett fint långskott lyckades att överlista Milanmålvakten Mike Maignan.

Efter underläge i paus beslutade sig Milantränaren Stefano Pioli ganska snabbt att byta in fräscha spelare i Milans offensiv genom att byta in Olivier Giroud, Alexis Saelemaekers, Alessandro Florenzi samt nyförvärven Divock Origi och Charles De Ketelaere. Bytena gav effekt genom att Milan började trycka på för ett kvitteringsmål som också kom i matchminut 68 via succémittfältaren Ismael Bennacer. Milan gick för ett ledningsmål men lyckades inte att hitta nätet bakom Atalantamålvakten Juan Musso. Matchen i Bergamo slutade 1-1 och lagen fick rättvist med sig ett poäng var.


Rafael Leao
Milans stora stjärna från förra säsongen har haft det svårt att hitta tillbaka till sin gamla, galna form som ledde laget till den efterlängtade Scudetton. I matchen mot Atalanta men också i matchen mot Udinese har portugisen knappt setts till på planen. Vad det kan bero på är svårt att förutse men man får inte glömma att Leaos kontrakt är på väg att gå ut och att förhandlingarna om en förläggning i nuläget pauserats på grund av Milans försäljning till Red Bird. Kanske är det just kontraktsfrågan som oroar Rafael Leao?


Ismael Bennacer
Målskytten Ismael Bennacer gjorde en hel del under gårkvällens match. Förutom målet balanserade han mittfältet tillsammans med Sandro Tonali nästan fläckfritt. Ismael Bennacer som varit en "ersättare" för både Sandro Tonali och Franck Kessié föregående säsong har i denna säsong fått chansen att bli en startspelare. Även Ismael Bennacer förhandlar en eventuell kontraktförläggning med Milan där det fortfarande finns detaljer mellan Milans erbjudande och Bennacers önskan att komma överens kring men enligt rapporter prioriterar Milan förlägningen av Bennacers kontrakt i nuläget. Ismael Bennacer blev också utsedd till gårkvällens MVP.


Charles De Ketelaere
Nyförvärvet från Club Brugge fick igår cirka 30 minuter mot Atalanta och visade goda sekvenser under matchen. Charles kommer att behöva tid till att anpassa sig i laget och med tillräcklig speltid och förtroende kommer Charles snart att vara en viktig spelare i MIlans offensiv. Även Divock Origi fick chansen i gårkvällens match där han också var nära att göra sitt första mål i Milantröjan. Origi visade likt De Ketelaere att han kommer att bli en viktig spelare under säsongen.

Ytterligare nyförvärv?
Milan har inför denna säsong värvat in Yacine Adli, Divock Origi och Charles De Ketelaere. Laget har även fått tillbaka Tommaso Pobega som under föregående säsong varit utlånad till Torino. Från de inledande matcherna i Serie A kan brister i laget fortfarande synas, framförallt på den offensiva högerkanten. Även brist på spelare finns på den defensiva mittfältspositionen där Franck Kessié inte riktigt ersatts ännu. Med Rade Krunic skadad finns bara Sandro Tonali och Ismael Bennacer att tillgå som "säkra kort". På bänken finns även Tommaso Pobega samt Tiemoué Bakayoko men varken Pobega eller Bakayoko är i nuläget inte i tillräckligt god form för att hålla mittfältet i balans. Frågan är om Milan kan hitta en godtagbar ersättare på den defensiva mittfältspositionen fram till mercatons sista dag eller om laget får klara sig med det som redan finns.

Nästa match: Milan - Bologna
På lördag den 27e klockan 20:45 (svenskt tid) spelar Milan sin tredje match för säsongen där Bologna kommer på besök till San Siro. Bologna var en tuff motståndare förra säsongen vilket på förhand säger att matchen på San Siro även den kan bli intressant att följa.

Med två omgångar av Serie A har Milan plockat 4 av totalt 6 poäng efter 1-1 senast mot Atalanta vilket trots allt är godkänt. Nu är vi igång!

Se höjdpunkter från gårkvällen match mot Atalanta i spelaren nedan:
 

Emel GerzicTwitter: emelgerzic2022-08-22 19:25:00
Author

Fler artiklar om Milan