Lagbanner
Stadio Giuseppe Meazza, 2022-04-04 20:45

Milan - Bologna
0 - 0

Postpartita Milan-Bologna 0-0: Suck......

Postpartita Milan-Bologna 0-0: Suck......

Milan tappar 2 blytunga poäng i jakten på scudetton och om man var nervös inför avslutningen innan matchen så finns det väl knappt ord kvar för hur nervositeten är just nu.

Ja vart ska vi börja i den här lilla sammanfattningen, återigen när Milan har chans att ta steget närmare scudetton så gör man en instas där bolljävlen bara vägrar att gå in. Vi gjorde väl ändå inte en dålig prestation tycker jag, men att inte få in bollen mot ett Bologna som knappt hållit nollan på evigheter känns som ett stort underbetyg speciellt med tanke på att vi hade närmare 40 avslut i matchen vilket i sig måste vara något form av rekord för oss den här säsongen. 

Bolognas slips ville annat och höll nollan intakt i närmare 100 spelade minuter, Zlatan fick ett ögonbryn sprucket och nu börjar det nog smyga in sig ett magsår hos en och annan Rossoneri där ute, iallafall gör det de hos undertecknad.

Om vi ska försöka ta ner skiten, eller jag menar matchen, lite i detalj så gör vi som jag nämnde ändå en bra match. Vi skapar läge efter läge och mer eller mindre spelar ut Bologna i hela matchen och bara öser på i offensiven och det kändes som spelarna var piggare och fräschare än på väldigt länge. Jag tycker att flera spelare gör en fullt godkänt insats, inte minst Tomori och Kalulu som fortsätter imponera i det centrala mittbacksmålet. Maignan fortsätter hålla nolla efter nolla och är det någon som saknar Donnarumma så gör jag iallafall inte det. Sen tycker jag även att Bennacer ska få stå i rampljuset lite efter gårdagens insats, tycker han är väldigt bra och överallt igår och glädjande att se algerien vässa på formen inför slutspurten.

Ibrahimovic kom in med 20 minuter kvar och ökade således minuterna vilket kan bli väldigt avgörande tror jag under de avslutande matcherna att ha en så erfaren spelare med den kvaliteten och vinnarskallen som han besittar, har ni inte också känslan att Zlatan kommer skjuta Milan till titeln i år? 
Om svenskens prestation så var det en godkänd insats där han direkt höll på att göra en assist till Leao när han rullade upp portugisen till ett fint avslutsläge men avslutet strax utanför stolpen. 

Som ni nog förstår så är  man inte jättepeppad på att skriva ner en såhär blytung match men nu gäller det bara att ladda om för tro det eller ej så har rossoneri fortsatt allt i egna händer under de återstående 7 matcherna så för negativa kanske vi inte ska vara.

Nästa match är Torino borta och det blir en tuff match..... eller? Kommer ni ihåg hur fjolårets möte slutade på Stadio Olimpico di Torino? Jo med hela 0-7 till Milan så det utfallet får gärna bli resultatet under söndagskvällen.
Nu laddar vi om, tar nya krafter och vinner på söndag och kryper allt närmare den efterlängtade scudetton. FORZA MILAN PER SEMPRE!

Elias Wiorek2022-04-05 13:31:00
Author

Fler artiklar om Milan