Giuseppe Meazza, 2022-09-03 18:00

Milan - Inter
3 - 2

Postpartita: Leao avgjorde derbyt mot Inter

Efter en målfylld och dramatisk kväll på San Siro gick Milan vinnandes ur Derby della Madonnina efter slutresultatet 3-2 mot Inter.

Säsongens första derby har för både Milan och Inter fans varit efterlängtat. Inter ville ge tillbaka för föregående säsong och Milan ville visa upp varför de blev mästare förra säsongen.

Matchen började jämnt men Milan stod för den större delen av bollinnehavet. Trots det kunde Inter i den 21a matchminuten ta ledningen efter att Milanspelarna tappade sin markering vilket resulterade i att Marcelo Brozovic enkelt kunna rulla in ledningsmålet för Inter bakom Mike Maignan. Milan gav sig inte utan svarade direkt med att kvittera efter att Inters Hakan Calhanoglu slagit bollen direkt på Sandro Tonalis fötter som kunde assistera Rafael Leao målet till kvitteringen.

I den andra halvleken fortsatte Milan att trycka på och tog kommandot på matchen. I den 54e minuten lyckas Rafael Leao att hitta Olivier Giroud som på nytt lyckades överlista Interförsvaret. Bara sex minuter senare lyckas Milan göra 3-1, återigen via Rafael Leao som Junior Messias spelade fram. Här började derbyt kännas som spikat till Milans fördel men Inter lyckades att komma tillbaka med ett mål via inbytte Edin Dzeko i den 67e matchminuten. Milan lyckades att hålla undan och vinna säsongen första derby och med det fortsatt vara obesegrade för säsongen.

Milanspelare visade i kvällens match vikten av att springa för varandra, för laget. Milanspelarna visade även vad det betyder att spela för det rödsvarta laget genom att inte vika sig ner för rivalerna. I matchen fick fansen bland annat se den alltid spännande duellen mellan Theo Hernandez och Denzel Dumfries vilket hettade på derbyt ännu mer.

Detta derby kan bli ett nytt bränsle för Milan inför det som kommer. Närmast väntar intåg i CL-gruppspelet borta mot Salzburg på tisdag klockan 21:00. Inför den matchen får vi Milanfans nu njuta av att staden Milano är rödsvart efter en välförtjänst vinst mot Inter i Derby della Madonnina.