Stadio Giuseppe Meazza, 2022-05-15 18:00

Milan - Atalanta
2 - 0

Postpartita: One step closer!

Igår tog Milan ett jättekliv mot ligatiteln efter att ha slagit Atalanta med 2-0 efter mål från Rafael Leao och Theo Hernandez

Med på förhand två matcher kvar där Milan behövde ta fyra poäng på två matcher för att säkra en eventuell ligatitel stod igår mycket på spel mot Atalanta. Det var en match som man absolut inte fick förlora och på förhand var nog alla Milanfans världen över nervösa vid matchstart. När matchen blåstes igång på ett fullsatt San Siro var det länge en maktkamp om vilket lag som skulle äga matchen som också slutade i en oavgjort halvlek med resultatet 0-0.

I den andra halvkeken tog det elva minuter för Milan att hitta nätet och ta ledningen när inbytte Junior Messias hittade till Rafael Leao som kunde avsluta och få San Siro att gå i taket. Milan skulle även stänga matchen i den 75:e minuten efter en viktig bollvinst av Rade Krunic på egen planhalva som Theo Hernandez plockade upp och på egenhand kunde springa sig förbi Atalantas försvars och avsluta för 2-0 och tre nya poäng för Milan

På söndag spelar Milan sin sista match borta mot ett alltid farligt Sassuolo där Milan behöver minst ett poäng för att säkra en eventuell ligatitel. Frågan som många Milansupportar kommer att bära med sig i veckan är om Milan kommer att lyckas lyfta en ligatitel efter elva år eller inte. Men tänk vad underbart det hade varit, att lyfta ligatiteln efter flera år av sorg och oro, efter allt som klubben gått igenom de senaste åren. Milan kom tillbaka till Champions League förra säsongen och det fick många Milan supportar att glädjas, i år har Milan även chans att bli italienska mästare, om så fallet blir återstår att se på söndag med matchstart klockan 18:00.

Återstående match: Sassuolo - Milan
Tid: 18:00
Plats: Mapei Stadium