Lagbanner
Carlo Castellani, 2022-10-01 20:45

Empoli - Milan
1 - 3

Postpartita: Tre poäng hem för Milan efter en tung bortamatch mot Empoli

Postpartita: Tre poäng hem för Milan efter en tung bortamatch mot Empoli

Kvällens möte i den åttonde omgången av Serie A mellan Empoli och Milan slutade med en 1-3 vinst för bortalaget Milan efter sena mål från Ante Rebic, Nedim Bajrami, Fode Ballo-Toure och Rafael Leao.

Empoli-Milan är en av de matcher som under senare säsonger brukat erbjuda mycket dramatik, likså var fallet även ikväll. Den första halvleken erbjöd inga mål, däremot hade båda lagen fina chanser att ta ledningen på. Den farligaste chansen hade Rafael Leao som efter framspelning av Charles De Ketelaere iprincip hade ett öppet mål men sköt bollen rakt på Empoli-målvakten Guglielmo Vicario som spelade en fantastisk match.

Det var nästan förutsägbart att båda lagen skulle tycka på ännu mer när domare Gianluca Aureliano blåste igång den andra halvleken där båda lagen öppnade upp sitt spel och ville gå för segern. Det första målet kom dock i den 79 matchminuten efter ett snabbt långinkast av Sandro Tonali mot Rafael Leao som kunde assistera nyinbytte Ante Rebic. Många var det som trodde att Milan efter Rebics mål avgjort matchen, men så var fallet inte. I den första tilläggsminuten förvaltar Empolis Nedim Bajrami en fin frispark i mål, matchen var kvitterad. Men, matchen var än inte slut. Bara två minuter efter Empolis kvitteringsmål hittar Rade Krunic fram till vänsterbacken Fode Ballo-Toure som satte dit ett nytt ledningsmål för Milan. Milan skulle också punktera matchen i den 6e tilläggsminuten när Ante Rebic efter en vunnen duell kunde spela fram Rafael Leao som enkelt chippade in bollen bakom Empoli-målvakten Guglielmo Vicario.

Milan visar åter prov på stark mentalitet i truppen. Efter att Alexis Saelemaekers, Davide Calabria och Simon Kjaer lämnade planen skadade samt efter att Empoli kvitterat i den första tilläggsminuten i andra halvlek så lyckas Milan trots allt att resa sig och vinna matchen. Mentaliteten har Milan gått långt på, vi får hoppas att det forsätter den vägen.

Milan har efter åtta spelade omgångar inkasserat totalt 17 av 24 poäng och befinner sig i skrivande stund på tredjeplats med Napoli och Atalanta i förarsätet. Nästa match för Milan är i Champions League på onsdag den 5e oktober klockan 21:00 borta mot Chelsea. Milan leder just nu sin grupp men matchen mot Chelsea kommer att bli tuff. Milan har förutom Alessandro Florenzi och Zlatan Ibrahimovic även Mike Maignan, Theo Hernandez, Davide Calabria, Junior Messias, Alexis Saelemaekers, Simon Kjaer och Divock Origi på skadelistan. Det är oklart vem som kan komma att åtehämta sig till matchen mot Chelsea men om Milan hinner att "reparera" Theo Hernandez och Mike Maignan kan Milan få ihopp en godtagbar trupp och startelva inför mötet med Chelsea.

Se höjdpunkter från matchen mellan Empoli 1-3 Milan i spelaren nedan:
 

Emel GerzicTwitter: emelgerzic2022-10-01 23:57:00
Author

Fler artiklar om Milan