Lagbanner
Postpartita: Viktig bortaseger för Milan i kampen om förstaplatsen

Postpartita: Viktig bortaseger för Milan i kampen om förstaplatsen

Igårkväll satt många Milansupportar nervösa vid matchstart borta mot Hellas Verona med tanke på att tre poäng var allt man skulle ta med hem till Milano. Efter en vändning i andra halvlek lyckades Milan ta med sig tre poäng och behöver nu minst fyra poäng på två matcher för att säkra ligatiteln.

En på förhand tuff match väntade Milan på Marcantonio Bentegodi Stadium mot Hellas Verona som gjort en godkänd säsong och som varit i bättre spelform mot lagen i den övre halvan av tabellen. Fotbollsälskare fick skåda en fin inramning på arenan och för Milansupportarna bakom tv-skärmarna vad det vackert att se cirka 16 000 tillresta supportar som med sin sång under hela säsongen stått bakom laget vart matcherna än spelats.

Milan började matchen bra med att direkt sätta press på Hellas Verona. Redan i den 17:e matchminuten var Sandro Tonali framme och sköt bollen i mål men efter en VAR-granskning dömdes målet bort för offside. I den 38:e matchminuten lyckades Hellas Verona istället ta ledningen efter ett fint anfall och avslut från Davide Faraoni. Hellas Veronas ledningsmål skapade kanske oro bland många rödsvarta supportar hemma i soffan men laget svarade direkt med ett kvitteringsmål assisterat av Rafael Leao när Sandro Tonali rullade in bollen i mål strax innan halvtidsvilan. I den andra halvleken tog Milan ledningen snabbt återigen via Sandro Tonali och åter från en assist av Rafael Leao. Milan lyckades även stänga matchen med ett vackert mål från Alessandro Florenzi och där med lämna Marcantonio Bentegodi Stadium med resultatet 1-3 och tre viktiga poäng i jakten om ligatiteln.



Många Milanspelare visade vilja och mentalitet. Just den viljan och mentaliteten har Milan saknat många säsonger senaste tio åren. Milan är ett ungt lag och det bevisades igår när det var Rafael Leao och Sandro Tonali, två 22-åringar som visade vägen mot en viktig vinst. Men utanför planen är det välkänt att Stefano Pioli, Paolo Maldini samt Zlatan Ibrahimovic med sina erfarenheter motiverar spelarna inför varje match de senaste två säsongerna. Stefano Pioli delade med sig av en känslosam mening som Zlatan Ibrahimovic ska ha sagt till lagkamraterna strax innan matchstart.

Stefano Pioli:
“Zlatan sa något underbart innan matchen: “I Milan blir du ihågkommen om du vinner en ligatitel eller Champions League, så om vi vill bli ihågkomna, är det tre matcher kvar att spela.”

Även Sandro Tonali visade känslor efter slutsignalen när han intervjuades av Milan TV:
“När jag gjorde mitt andra mål förstod jag vad det betyder att vara en Milanista. Jag gav laget en fin gåva ikväll men även Milan har gett mig en gåva och detta är en kväll som vi måste minnas.”



Det har varit ett tag sedan Milansupportrarna fått se spelare som ger allt för det rödsvarta klubbmärket. Den kärleken majoriteten av spelarna visar på planen resulterar också i en god framtid för klubben. Teorin om vilja och mentalitet stärks ännu mer när repporten från Sky Sports Italia Peppe Di Stefano på måndagskvällen skriver att Zlatan Ibrahimovic på grund av knäskada inte tränar med laget varje dag utan finns bara tillgänglig sista träningen innan matchdag. Denna nyhet kanske ger oss den realistiska bilden att Zlatans karriär snart är över och visst vore det underbart att han får lyfta titeln med Milan innan han slutar spela fotboll?

Nu återstår två matcher där Milan beöhver ta minst fyra poäng för att säkra ligatiteln:
Milan - Atalanta 15/5
Sassuolo - Milan 22/5

Mot Atalanta på söndag väntar ett slutsålt San Siro, FORZA MILAN!

Se höjdpunkter från Hellas Verona - Milan:
 

Emel GerzicTwitter: emelgerzic2022-05-09 22:30:00
Author

Fler artiklar om Milan