Lagbanner
2021-02-21 15:00

Milan - Inter

Pre-partita: Milan-Inter - Blod, svett och ångest
Tyvärr tomma läktare, men garanterat full fart.

Pre-partita: Milan-Inter - Blod, svett och ångest

Imorgon mellan klockan 15:00 och 16:50 spelas det en fotbollsmatch som kan göra eller förstöra en säsong. En match som kan göra en odödlig eller brännmärkt för livet. En match som kan innebära att en hel klubb kan antingen ta nästa steg eller få fortsätta famla i mörker. Derby della Madonnina - En drabbning som aldrig lämnar någon oberörd.


Som jag skrev i mitt senaste inlägg “Derbypepp”. Jag hatar derbyt. Jag byter personlighet. Mitt annars ganska lugna och sansade jag blir ett gapande psykfall. De senaste åren har jag varit tvungen att gå ifrån en annars så självklar regel: Stäng av notiser från Livescore på matchen du faktiskt följer. Nu måste jag få de sekunderna som ges för att mentalt förbereda mig på vad som kommas skall. 

Söndagens batalj innebär, som Kaveh enkelt sammanfattade, allt. Den kan innebära ett så efterlängtat Champions League-spel nästa säsong, vilket i sin tur drastiskt ökar chansen att projektet fortsätter att ta steg framåt. Att spelare som frustrerande länge väntat med att förlänga faktiskt gör det. Det kan också innebära det ultimata målet: Scudetton. Vinner Inter imorgon så ser jag inte hur de skall tappa det. Vinner Milan så kommer vi vara med ända in på slutspurten. Det vågar jag faktiskt säga.

Tittar vi på förmodade startelvor så ser lagen ut att mönstra följande:

4-2-3-1: G.Donnarumma; Calabria, Kjaer, Romagnoli, Theo Hernandez; Tonali, Kessié; Saelemaekers, Calhanoglu, Rebic; Ibrahimovic

3-5-2: Handanovic; Skriniar, De Vrij, Bastoni; Hakimi, Barella, Brozovic, Eriksen, Perisic; Lukaku, Lautaro

Stefano Pioli sägs ha två huvudbryn och det ena är vem som ska starta bredvid Romagnoli. Simon Kjaer har dragits med muskelproblem en längre tid men ska ha varit redo redan mot Röda Stjärnan men vilades. Det, och dennes erfarenhet, talar för att just dansken går före den inlånade Tomori imorgon.

Det andra dilemmat är om vem som ska spela till vänster i anfallet. Leão eller Rebic. Chansa på speed, oberäknelighet och inkonsekvens eller säkra med den mer hårt arbetande, opolerade, kraftpaketet. Rebic sägs vara steget före och tittar man på Rafael Leãos senaste prestationer så tycker jag det låter klokt. Portugisen kommer med all säkerhet hoppa in när Inter-försvararnas ben börjat tröttna.

Bennacer missar tyvärr med all säkerhet matchen. Vilket å ena sidan är ett tungt avbräck, men å andra sidan en gigantisk möjlighet för hans ersättare. Tycker personligen att Sandro Tonali fått oförskämt mycket kritik för hans första halvår i klubben. Benevento-matchen är egentligen den enda han varit direkt svag i. Jag behöver väl inte ens nämna vilken press den killen bär på. Lägg sen in ett derby där både kärleken till Milan alltid funnits, och snacket om Inter fanns, så kommer allas ögon vara på 20-åringen från Lodi. 

Vi alla vet att detta kommer bli ett galet, fruktansvärt, fantastiskt krig.
Vi alla vet att matchen kommer innehålla mål, kort och domardiskussioner.
Vi alla vet att fansen kommer saknas något oerhört.
Vi alla vet att Calabria kommer bli varnad.
Vi alla vet att Conte kommer vara djupt osympatisk.
Vi alla vet att Zlatan kommer att stå i centrum, på ett eller annat sätt. 

Ingen vet hur detta faktiskt kommer att sluta.

David Ågren@davidagren2021-02-20 19:00:00
Author

Fler artiklar om Milan