Lagbanner
Gewiss Stadium, 2021-10-03 20:45

Atalanta - Milan

Prepartita: Atalanta-Milan - Ett födelsebarn på väg tillbaka
Idag fyller Zlatan Ibrahimovic 40 år ung.

Prepartita: Atalanta-Milan - Ett födelsebarn på väg tillbaka

Det är dags att lägga 30 minuter ren drömfotboll och en domarinsats från helvetet under tisdagskvällen bakom sig och rikta blickarna mot Gewiss Stadium. Ikväll kommer det bli ett riktigt mandomsprov för oss rödsvarta.

I tisdags förlorade fotbollen på San Siro. Vi lämnar den matchen så tycker jag. Nu styr vi bussen mot Bergamo och Atalanta. Ett Atalanta som inget lag i Italien gillar att möta. Ett Gasperini-lag som man vet kommer ställa till problem med sin intensiva press och fysiska närvaro. I veckan var Young Boys på besök och besegrades med 1-0 i en välförtjänt men tuff match. Den gamla Milan-talangen Matteo Pessina stod för matchens enda mål. I ligan så har Atalanta skramlat ihop 3 vinster, 2 kryss och en förlust hittills och spelet har inte riktigt gått att känna igen under säsongsupptakten. Gasperinis favorithästar i Gosens och Hateboer kommer inte till spel ikväll vilket är ett tufft slag för hemmalaget. Palomino ryktas också vara tveksam även han.

Vad har hänt i Milan-lägret sen Champions League-haveriet då? Florenzi har opererat ett knä och beräknas vara borde i 4-6 veckor. En som undertecknad helt hade glömt av i Junior Messias har dock nått tillräcklig fysiskt form för att bli uttagen i truppen för första gången i rödsvart.
Fikayo Tomori har mycket välförtjänt blivit uttagen i Gareth Southgates-Englandtrupp.

Det är dock någonting annat som dominerat i italienska tidningar de senaste dagarna. Zlatan Ibrahimovic fyller idag, lördag, 40 år. Svensken har hyllats och hedrats av bl.a. Roberto Mancini, Zvonimir Boban, Fabio Capello och Fabio Cannavaro. Alla vi vet vad Zlatan har åstadkommit, inte bara på fotbollsplanen utan också i samhället men ibland måste man påminnas om vilka otroliga siffror svensken har. Ibrahimovic har alltås vunnit ligatitlar i Holland, Italien, Frankrike och Spanien. Han har vunnit Europa League med United och han har också skytteligan tre gånger i Frankrike och två gånger i Italien. Zlatan har vunnit guldbollen hela 12 gånger och på 611 klubblagsmatcher har Ibrahimovic gjort galna 397 mål. Det senaste åren har dock karriären kantats att skador men snart hoppas vi återigen kunna få Zlatan spela fotboll igen. Janne får tyvärr klara sig utan Z men efter det stundande landslagsuppehållet ska födelsebarnet vara spelklar. Ta i trä.

Kikar vi på hur Milan sägs formera laget så ser vi följande:

Milan: 4-2-3-1: Maignan; Calabria, Kjaer, Tomori, Theo; Tonali, Bennacer; Saelemaekers, Diaz, Leão; Rebic.

Stefano Pioli sägs ha kapten Kjaer tillbaka i spel och förpassar Romagnoli, som spelat bra skall sägas, tillbaka till bänken. Annars ser vi att den formsvaga Franck Kessié petas och Bennacer tar dennes plats.
Offensivt så har vi inte särskilt mycket att välja på så den lagdelen tar i stort sätt ut sig sjäv.

Förhoppningsvis ger laget den finaste av presenter till vår svenska hjälte i form av tre poäng. Förhoppningsvis får vi se ett lika uppskruvat Milan som mot Atletico, innan utvisningen.

Kom igen nu rödsvart! Mot Bergamo!

David Ågren@davidagren2021-10-03 14:48:00
Author

Fler artiklar om Milan