Lagbanner
2021-03-21 18:00

Fiorentina - Milan

Prepartita: Fiorentina-Milan - Operation Champions
Pappa är tillbaka.

Prepartita: Fiorentina-Milan - Operation Champions

Efter uttåget ur Europa League i torsdags återstår det bara ett mål: Champions League 2021/2022. Första hindret: La Viola på Artemio Franchi.


Vi slet mot Bodö/Glimt. Vi krigade mot Rio Ave. Vi skämde ut oss mot Lille. Vi darrade mot Röda Stjärnan. Vi rök mot Man United. “Äntligen är skiten över, 13 matcher för sent”. Så löd SMS:et till mina kusiner, tillika Milan-supportrar. Har verkligen hatat varenda minut av denna turnering. Jag inser att det är viktigt för spelarna att få erfarenhet i Europa. Jag fattar att de flesta även tycker det är en kul turnering att spela. Vi får också lite extra klirr i kassan - alltid bra!

För mig har dock Europa League konstant påmint mig om hur fruktansvärt mycket denna tunna trupp har fått slita i år. Under en säsong där spelschemat redan är komprimerat till max. Hur många förbannade skador hade vi sluppit om vi inte hade medverkat i lilleputt-cup? Svårt att bevisa men min gissning är många. Äntligen är skiten över. Äntligen kan vi helhjärtat och hundraprocentigt sikta på det som faktiskt betyder något. 

Fasen vad negativ han är, tänker ni? Absolut. 

Ska vi säga någonting positivt inför framtiden, förutom uttåget *eyeroll*, så är det försvarsspelet. Tomori har kommit in som en ångvält, Kjaer är fantastisk och Gigio är en free transfer från att krossa mitt hjärta fullständigt. Dessa tre håller hög, hög klass. Att Dalot är för dålig och att Theo Hernandez form är Leão-kass väljer jag att blunda för.

Offensiven, eller jag menar Ibrahimovic, måste få vara skade- och avstängningsfri från och med nu. Förhoppningsvis kan pappas närvaro lyfta resten av packet. Läraren har återvänt till klassrummet och det sista pappersflygplanet störtlandar as we speak. 

Prepartita, preparschmita. 

Nåväl, lite försnack ska vi väl mäkta med. Innebandylaget från Florens, som den skickliga Michael Haile gillade att kalla Fiorentina för sisådär tio år sedan, blandar mer än vad de ger under Prandelli. 5 vinster på 20 matcher, sedan den gode Cesare återvänt, får man kalla direkt svagt. Självförtroendet bör dock ha stärkts en hel del efter senaste matchen där man slog Super-Pippos Benevento borta med 1-4. Mycket tack vare deras unga bomber Dusan Vlahovic som knoppade in ett hattrick. Vlahovic som för övrigt sägs vara intressant för de rödsvarta i sommar. 

Kikar vi på förmodad Milan-elva så ser vi följande:

Milan - 4-2-3-1: Donnarumma; Dalot, Tomori, Kjaer, Hernandez; Tonali, Kessié; Saelemaekers, Calhanoglu, Diaz; Ibrahimovic.

Det ryktades om att norrbaggen Hauge skulle få starta söndagens drabbning men nu verkar Mister sätta sina stålar på Brahim Diaz, som känns aningen hetare än en djupfryst Jens Petter. Annars måste detta vara den enklaste laguttagning Stefano Pioli stått inför denna säsong. Bänken är skadeskjuten och det finns inte längre någon som helst anledning att spara på krutet. Flerfrontskriget är över. Nu återstår endast Operation Champions. Andiamo!

David Ågren@davidagren2021-03-20 22:10:00
Author

Fler artiklar om Milan