Lagbanner
Stadio Olimpico, 2022-04-24 20:45

Lazio - Milan

Prepartita Lazio-Milan: Ibrahimovic från start?

Prepartita Lazio-Milan: Ibrahimovic från start?

Det vankas stormöte nere i Rom när Lazio tar emot Milan där de rödsvarta väntas få tillbaka en efterlängtad svensk som enligt uppgifter inte är borträknad från startplatsen.

Nu börjar det verkligen dra ihop sig i slutspurten. Inter tog en (tyvärr) stark seger igår på San Siro mot det andra Rom-laget Roma med 3-1 vilket gör att Milan måste göra detsamma i Rom ikväll för att Scudettojakten ska fortsätta att vara vid liv. 

Det är ett Milan som jag börjar känna en viss oro kring, sist blev vi överskörda av lillebror i semifinalen av Copa Italia och formen för Rossoneri ser orovcäkande ut i mina ögon. Man har endast gjort 6 mål framåt de sneaste 9 matcherna och flera spelare i offensiven börjar se lite tröttkörda ut och med tanke på den smala truppen vi har så börjar jag iallafall få en klump i magen inför kvällens drabbning i huvudstaden. 

Det Milan däremot får med sig från Milano till kvällens match är en spelare som har gjort en hel del mål under sin 22 åriga karriär, javisst Ibrahimovic finns med i matchtruppen igen efter knäproblematiken och ska vi ha chans på Scudetton så behövs en frisk och hel Ibra de avslutande matcherna för är det något den mannen kan så är det att få bollen att rassla till i motständarens nätmaskor. 

Om vi tar en titt på motståndarlaget så är det ett ljusblått Lazio med en okej form där man har en stekhet Immobile längst fram som fortsätter att ösa in mål och toppar skytteligan med sina 25 mål och såväl stormar mot skytteliga titeln. Vi hoppas att vi kan stoppa målskyttet för italienaren under kvällen vilket kommer bli en svår nöt för Tomori och Kalulu i mittbackslåset.

Hur vi väntas ställa upp ikväll så finns det en fel frågetecken men elvan känns i det stora hela rätt given. Super-Maignan vaktar kassen och framför sig får han Calabria till höger, Kalulu och Tomori samt Hernandez på vänsterbacken. På mittfältet så kommer det nog bli Kessie och Tonali med tanke på att Algerien missar kvällens match med skada. På nästeryttern är Leao given trots den svaga formen de senaste matcherna, likaså Diaz väntas få starta och den spelaren säsong har varit allt annat än smickrande perfkekt läge att vända den negativa trenden ikväll får vi hoppas. På högeryttern är det väl mest spekulationer om, ska Messias eller Saelemeakers starta? Frågar ni mig så är det lite vilket som, Messias har producerat mer framåt och gjort en hel del viktiga mål medan Belgaren känns otroligt svag i dagsläget, skulle jag gissa så får Messias platsen. På topp väntas Giroud återigen starta men det snackas om i italiensk media att Pioli inte helt räknat bort Zlatan från startplatsen, men låt oss vara ärliga, den procentchansen att få se svensken från start är under tvåsiffrigt iallafall.


Probabli Formazioni:
Milan 4-2-3-1: Maignan, Calabria, Tomori, Kalulu, Hernandez, Kessie, Tonali, Leao, Diaz, Saelemeakers, Giroud


TV: C More
När: 20:45 Söndag
Var: Stadio Olimpico
Tips:0-2 (Leao, Ibrahimovic)

Stormöte, måstematch för Milan, Scudetton i sikte, ge oss avsparken nu tack! Forza Milan!
 

Elias Wiorek2022-04-24 11:50:00
Author

Fler artiklar om Milan