Lagbanner
Stadio Giuseppe Meazza, 2022-03-12 20:45

Milan - Empoli

Prepartita Milan-Empoli: Ett steg närmare scudetton!

Prepartita Milan-Empoli: Ett steg närmare scudetton!

Milan går som tåget och efter den urstarka vinsten mot Napoli senast så börjar Scudetton kännas allt närmare!

Milan ska försöka sätta press på både Inter och Napoli under kvällens match där Empoli står för motståndet på San Siro. Det är ett Milan som kommer från senaste matchen i Neapel med tre poäng samt ett köttsår på fransmannen som trots det verkar komma till start i kvällens match.

Om vi tar en snabb tillbakablick på just den matchen förra veckan mot Napoli så var det en match som det stod oerhört mycket på spel om. Båda lagen stod på samma antal poäng samt matcher spelade och den som skulle vinna den matchen skulle ta tag i taktpinnen mot den efterlängtade scudetton. Som vi alla vet så drog vi det längsta strået och nu börjar det för första gången på väldigt väldigt många år pirra till i magen lite extra då vi vid seger ikväll är 5 poäng före tvåan inter (som förvisso har två matcher mindre spelade då men ändå) med endast 9(!) matcher kvar av säsongen. 

Giroud var briljant återigen i en topp match och Ibrahimovic fick gör en efterllängtad comeback efter den dryga månadens frånvaro med hälseneproblemen. 
Kessie gjorde sin bästa match för säsongen och man får hoppas att ivoryanien fortsätter på inslagen väg i de 10 återstående (Sista för honom i milantröjan?) matcher av säsongen och med en Kessie i toppform kan det räcka långt i slutspurten.

Ibrahimovic visade i det korta inhoppet hur viktig han kommer vara i slutet av säsongen där han på ynka 4 minuter lyckades vinna en duell mot Koulibaly (IGEN!) samt både sparka bort en boll för napoli och därpå ska ha en hockeyassist om Saelemeakers hade kunnat avsluta.

En vinst var målet och en vinst blev det och nu vänder vi blad och blickar framåt mot kvällens drabbning mot Empoli.
Empoli är en stark nykomling får man ändå ta och säga med en 12 plats i ligan så är man den överlägset bästa nykomlingen och ett lag som jag tror kommer få stanna kvar i den högsta divisionen jämfört med Salernitana och Venezia som kämpar hårt för överlevnad. 

Däremot är det inte en dans på rosor den senaste tiden för kvällens motståndare som inte har vunnit en match i ligan sedan den 12 december där man förvisso slog Napoli borta med 0-1 så att man kan slå topplagen har de bevisat, men det är nu 11 raka ligamtcher utan seger och den vinstfriaraden får gärna fortsätta ikväll mot Milan i Milano.

Vårt älskade Milan har däremot en mer positiv resultatrad den senaste tiden där man inte har förlorat en match på nästan 2 månader så det är ett svårslaget rödsvart för dagen. Där spelschemat kommande månaden kommer vara helt avgörande enligt mig om det ska bli en scudetto den här säsongen när de kommande fem motståndare är: Empoli (H), Cagliari (B), Bologna (H), Torino (B), Genoa (H), och man ska inte jinxa något nu med tanke på hur svaga vi varit mot mitten/bottenlagen den senaste tiden men har vi minst 12/15 möjliga poäng i de här kommande matcherna så börjar det korkas upp här hemma och siktet mot scudetton blir alltmer ljusare.


Om vi kikar på hur kvällens elva väntas formeras så har vi givetvis Maignan i mål, med Calabria, Tomori, Kalulu och Florenzi i backlinjen med tanke på Theos avstängning. Högre upp i planen väntas Tonali få inleda på bänken då Pioli ger Kessie samt Bennacer förtoendet på det tvåmanna mittfältet. Den offensiva trion bakom anfallaren väntas bli Saelemeakers till höger, Diaz kommer tillbaka in i elvan i sin nummer 10-roll samt formstarke Leao till vänster. Det som känns mest ovisst på förhand är vem som Mister Pioli väljer på topp i den här matchen. Enligt de flesta italienska källor väntas Giroud få fortsatt förtroende i och med att Zlatan precis kommit tillbaka från sina hälseneproblem men det skulle inte förvåna mig om Zlatan står med i kvällens elva i och med att vi kommer föra matchen och i spelet är svensken betydligt bättre än fransmannen men samtidigt har fransmannen gjort sig förtjänt till att starta men oavsett vem av dessa giganter som startar kvällens drabbning i Milano så ska det bli storvinst.

Nu är det dags att sätta press på våra konkurrenter, magkänslan har aldrig varit starkare, Kessie, Leoa, Giroud och fucking Ibrahimovic ja men ni hör ju, i år vinner Milan scudetton, HIT MED POKALEN!


Probabli Formazioni:
Milan 4-2-3-1: Maignan, Calabria, Tomori, Kalulu; Florenzi, Kessie, Bennacer, Saelemeakers, Diaz, Leao, Giroud


TV: C More
När: 20:45 Lördag
Var: San Siro
Tips: 2-0 (Giroud, Ibrahimovic)
 

Elias Wiorek2022-03-12 10:09:00
Author

Fler artiklar om Milan