Lagbanner
2021-04-18 12:30

Milan - Genoa

Prepartita: Milan-Genoa - Gamla känslor och nya drömmar

Prepartita: Milan-Genoa - Gamla känslor och nya drömmar

Milan tar lagom till lunch emot Genoa på San Siro. En arena som verkligen inte varit en favoritplats för il Rossoneri denna säsongen, nu även mot en motståndare där saker varit på liv och död.

Milan-Genoa - En match som jag alltid sett som ett riktigt hatmöte. Att det är anspänt fortfarande tar jag för givet men det känns som att tiden har hunnit läka mycket av såren som skedde för lite mer än 26 år sedan.

För den 29:e januari, 1995, var Genoa-supportern Vincenzo Spagnolo på väg till Stadio Luigi Ferraris för att se matchen mot stora AC Milan. Han och flera I Rossoblù-supportrar hann inte komma fram till arenan innan de attackerades av en maskerad ultra-falang från Milano. Trots att polis ingrep med både batong och tårgas så slutade sammandrabbningen i att Spagnolo knivhöggs i magen och förklarades död när han anlände till sjukhus. En mörk dag för denna drabbning i sig men också självklart för il Calcio i stort. Det var inte förens 15 år senare som respektive bortafans var välkomna att resa till motståndarens arena.

Ser vi på matchen i sig så har vi två lag som kämpar för att hitta en jämnhet i sitt spel. Vi alla vet att Milan verkligen haft ett par riktigt jobba månader, framförallt offensivt, där flytet lyst med sin frånvaro. Ibrahimovic är avstängd återigen, visserligen för en händelse som nästan känns parodisk, men som ändå är etthundra procent självförvållad. Han har käftat med Lukaku, med domare och åkt ut i ett derby samt allmänt betett sig som allt annat än en förebild den senaste tiden. Att Rebic och Theo härmar honom känns lika självklart, uppenbart och olustigt på en gång.

Kikar vi på motståndaren ser vi ett lag som vunnit två av tio, där framförallt offensiven inte klickat. Den milan-aktuella Scamacca har varit Genua-lagets behållning denna säsongen trots väldigt utebliven support. En affär klubbarna känns allt mer hetare och spelaren själv sägs vara redo att dra på sig den rödsvarta tröjan nästa säsong. 

Potentiell Milan-elva:

Milan: 4-2-3-1: Donnarumma, Dalot, Tomori, Kjaer, T. Hernandez, Kessié, Bennacer, Saelemaekers, Calhanoglu, Rebic, Leao. 

Mister Piolo ser fortsatt ut att satsa på mittfältsduon Kessié-Bennacer. Alexis är tillbaka på sin riktiga plats som högerytter och Leão, den nr:9 invalida, ser ut att starta som spets i de rödsvartas förmodade offensiv.

Allt som betyder något är vinst och tre poäng. Lunch-matcher blir sällan målglada och det kommer inte heller denna bli. Det kan få se hur bedrövligt ut som helst. sålänge tre poäng bärgas. Så är och kommer min förhoppning vara till omgång 38. 

David Ågren@davidagren2021-04-18 02:09:51
Author

Fler artiklar om Milan