Lagbanner
Stadio Giuseppe Meazza, 2021-09-12 18:00

Milan - Lazio

Prepartita: Milan-Lazio - Smekmånaden är över
Kommer vi få se den Kessié vi lärt oss att älska?

Prepartita: Milan-Lazio - Smekmånaden är över

All respekt till Sampdoria och Cagliari, men vi fick något av en mjukstart på säsongen. Nu efter landslagsuppehållet börjar det på riktigt. På sju dagar väntar Lazio på San Siro. Liverpool på Anfield och Juventus i Turin. Är vi redo?


Stefano Piolis mannar börjar bli alltmer fulltaligt. Kessié och Zlatan har börjat träna med laget och sägs vara redo för Lazio. Det svenska lejonet sägs dock få börja matchen på bänken imorgon kväll. Giroud har testat negativt men är ej uttagen i söndagens match utan där är siktet inställt mot Merseyside. 

Milan klev efter en krampaktig insats i Genua, ut på San Siros gräs, till publik, och ställde det berömda skåpet mot ett virrigt Cagliari. Theo såg ut som Theo. Tonali såg ut som Pirlo och Giroud såg ut som den nia vi väntat på i över nio år. Hoppet vaknade till liv. Kanske kan denna säsongen bli vad vi alla hoppades på?

Under landslagsuppehållet har vi fått se en Alexis Saelemaekers göra två starter och ett inhopp för sitt Belgien, där han även mäktade med 1+1. Calabria fick ett inhopp för Italien efter att ha blixtinkallats av Mancini. Theo fick äntligen göra debut i Les Bleus, i deras enda seger under denna samling. Fantastiska Kjaer fick knoppa in ett mål mot Israel och Bennacer startade båda matcherna för sitt Algeriet. 

Ska vi rikta fokuset framåt kanske? Första eldprovet är alltså huvudstadslaget Lazio. Ett lag som under nya tränaren Maurizio Sarris ledning verkligen imponerat under säsongsupptakten. 3-1 mot Empoli och 6-1 mot Spezia. Immobile har gjort fyra mål på dessa två och Luis Albertos flyttlängtan ser ut att ha lagt sig då spanjoren varit lysande. Det skall dock sägas att om jag lite nedlåtande mot Sampdoria och Cagliari så måste man ändå påstå att Lazios motstånd varit ännu enklare. Sarris mannar förtjänar dock största respekt. Utan en felfri Simon Kjaer kan det bli svettigt på San Siro. 

Förmodad startelva:

Milan: 4-2-3-1: Maginan; Calabria, Romagnoli, Tomori, Theo; Kessié, Tonali; Florenzi, Diaz, Leão; Rebic. 

Jag nämnde innan att Pioli börjar få en fulltalig trupp, men efter ett, för vissa, stentufft landslagsbreak, positiva corona-tester och spelare som precis lämnat sjukstugan så är det många ben som inte är redo för en 90 minutare mot Lazio. Många frågor som t.ex: är Florenzi bra nog för att spela högerytter i en match som denna? Klarar Romagnoli axla Kjaers roll som ledare i försvarslåset? Att Rebic inte är en särskilt bra forward, det vet vi redan svaret på.

Hur som helst. Vi är inte Spezia eller Empoli. Det fysiska monstret Franck Kessié är tillbaka, förhoppningsvis även mentalt. Framförallt är publiken tillbaka och redo att lyfta dom rödsvarta mot en superstart av säsongen 2021/2022. 

Andiamo!.

David Ågren@davidagren2021-09-11 22:05:00
Author

Fler artiklar om Milan