Lagbanner
2021-04-03 12:30

Milan - Sampdoria

Prepartita: Milan-Sampdoria - Full fart framåt
Två spelare som kan vara tungan på vågen mot Sampdoria.

Prepartita: Milan-Sampdoria - Full fart framåt

Landslagsuppehållet är äntligen över. Nu återstår det endast tio matcher av säsongen. Känslan är att Champions League-pusslet håller på att falla på plats, bit för bit, efter att bordet gett vika både en och två gånger under 2021. Imorgon, lagom till påsklunchen, gästas San Siro av Sampdoria i en mycket intressant drabbning.


Efter att ha famlat i mörkret i sisådär tre månader börjar man se hintar av ljus, långt där borta. Detta kommer från en obotlig pessimist som alltid fokuserar på det som är dåligt trots att vi vunnit. Kontraktstjafs aside, Gigio är alltid bra. Mittbackslåset skänker lugn. Ibrahimovic sägs inte vara 100% men kommer att starta. Calhanoglu såg fin ut för sitt Turkiet. Och äntligen (!!!) ser vi ut att mönstra mittfältet som var så vägvinnande under förra året: Firma Bennacer-Kessié. Algeriern spelade en timme mot Botswana i måndags och säger själv att kroppen reagerade över förväntan. 

Gästerna, med Ranieri vid spakarna, är ett svårläst gäng. Från februari och framåt har de visserligen bara två vinster på nio matcher men varje gång jag ser dem så är jag av uppfattningen att de är solida, fysiskt starka och ganska osexiga. Målskyttet har, likt Milan, varit problemet sedan årsskiftet och likt Milan är det gammal som är äldst. Quagliarella är Genua-klubbens bästa målskytt med sina nio pytsar. Albin Ekdal missar dock matchen efter att han skadade sig under sitt mikro-inhopp mot Georgien. 

Tittar vi på hemmalaget så ser vi ut att mönstra följande elva:

Milan: 4-2-3-1: Donnarumma; Saelemaekers, Kjaer, Tomori, Theo; Kessie, Bennacer; Castillejo, Calhanoglu, Rebic; Ibrahimovic

Mest uppseendeväckande är ju såklart att Alexis sägs testas som högerback imorgon. En position som ryktas vara hans framtida i rödsvart nästa säsong. Känns spontant alldeles för opolerad men det gäller ju även Theo och Dalot. Fysiken har belgaren onekligen. Annars känns elvan, som sagt, mer toppad än vad den gjort på flera månader. Det är väl egentligen bara Calabria, förutom formen överlag, som fattas. 

Pioli verkar åtminstone gå för det imorgon och bara det känns bra. Vi ska föra en match som denna och vi ska vinna den också. Knäpp upp en påskmust, sätt er i soffan, för klockan 12:30 kan det bli åka av. Full fart framåt kamrater. Och glad påsk på er allesammans.

David Ågren@davidagren2021-04-02 22:05:00
Author

Fler artiklar om Milan