Lagbanner
Giuseppe Meazza, 2023-02-10 20:45

Milan - Torino

Prepartita Milan- Torino: Ibrahimovic IZ back!

Prepartita Milan- Torino: Ibrahimovic IZ back!

Det vankas toppmöte, eller nåja, ett möte åtminstone mellan två formsvaga lag som ska drabba samman på San Siro upplysta plan under fredagskvällen som ikväll kommer lysa lite extra när en viss Ibra är tillbaka på bänken.

Då var det dags igen, dags för Milan att spela en fotbollsmatch där man går in med inställningen att om gör vi mål så är det ett framsteg. Nja så deppiga ska vi kanske inte vara men det är nästan på en så låg nivå som vi är på just nu. Rossoneri har sedan VM uppehållet spelat 8 tävlingsmatcher där man har en skrämmande målskillnad på 8-19. Så målskyttet har varit svagt men det som alla pratar om är givetvis defensiven som har läckt som ett soll. Tatarusanu i kassen har sätt ut som en upphängd slips i målet, Calabria har blivit gamla Calabria igen, dålig alltså. Kalulu är inte lika given som i höstas och Theo är i sin största formsvacka på oerhört länge. På det så är Milans bästa mittback Tomori skadad och missar även dagens match men väntas vara tillbaka mot Tottenham på tisdag, detsamma gäller Bennacer.

Det går givetvis att skylla detta på skadebekymmerna och det ska man få göra, men såhär rent ut sagt USELT får det inte se ut. Motivationen ser ut att saknas, Pioli ser inte ut att ha truppen under sina armar längre, alla spelare är formsvaga och det är som ett grått, deppigt, regnigt moln som svävar över de rödsvarta just nu. 

Det som de båda lagen har gemensamt i denna matchen är att även Torino har en halvknackig formkurva. Går givetvis inte att jämföra med Milans men det är inte ett Torino som flyger direkt. 

Senast lagen möttes var för bara 1 månad sedan, även den matchen på San Siro, men den här gången var det cupen och en kvartsfinalbiljett som stod på spel. Det var en match som vi förlorade med 1-0 efter förlänging men här ska man vara tydlig med att Torino fick en man utvisad redan i den 69:e minuten men ändå lyckades man inte få håll på Turin laget och uttåg redan i åttondelsfinalen. 

Nu är det revansch för Rossoneri ikväll och med det kommer matchens stora bomb, Zlatan Ibrahimovic IZ BACK!

Den 22 maj 2022 var den senaste gången som Ibra stod på en fotbollsplan och ikväll kan han få ett par minuter igen, 8 månader senare, 264 dagar senare, kan den 41 årige svenska världsstjärnan stå på en fotbollsplan igen, en spelare som kan få detta åskmolnet man har ovanför sig att vända till solsken. Han är med i matchtruppen och har enligt uppgifter sätt skarp och vass ut under de två träningarna som han deltagit i. Som vi alla vet så kan en någorlunda Zlatan ställa till rejält med problem för backarna som han ställs emot och det är bara att hålla tummarna att knät och kroppen håller, för nu är det fan dags för IBRAHIMOVIC!

Probabli Formazioni:
Milan 4-3-3: Tatarusanu, Kjaer Thiaw, Kalulu , Hernandez, Saelemaekers, Tonali, Krunic, Diaz, Leao, Giroud


TV: C More
När: 20:45 Fredag
Var: San Siro
Tips: 2-0 (Leao, Giroud)


Det är dags att vända på trenden, på molnet och vad passar då bättre än att ha Italiens kung, Sveriges kung, fotbollsvärldens kung, Zlatan Ibrahimovic tillbaka!

 

Elias Wiorek2023-02-10 01:06:11
Author

Fler artiklar om Milan