Lagbanner
Stadio Comunale Luigi Ferraris, 2021-08-23 20:45

Sampdoria - Milan

Prepartita: Sampdoria-Milan: Galapremiär!
Efter rykten, svek och hopp. Äntligen är världens finaste lag tillbaka i världens vackraste liga.

Prepartita: Sampdoria-Milan: Galapremiär!

Imorgon kväll börjar ett nytt kapitel i historien om A.C. Milan. Några ansikten har lämnat, andra har anlänt och förhoppningsvis tillkommer ytterligare ett par innan fönstret stänger. Två saker är dock som vanligt. Kärleken och längtan. Kärleken för klubbfärgerna, för spelarna är kvar. Längtan efter ett kokande San Siro och nya oförglömliga minnen kryper sig allt närmre.


Sommaren som Milan-supporter har kantats av ganska intetsägande och ointressanta träningsmatcher och ett hangarfartyg fyllt med rykten, svek och pirr i magen.

Två segrar mot Modena och Panathinaikos. Två kryss mot Nice och Real Madrid. En straffläggningsförlust mot Valencia. Detta har vi att gå på när vi ska tolka form och status på årets Milan. Försvaret har sett stabilt ut. Maignan ser bra ut. Offensiven, minus Giroud, har hackat enormt. 

Ska vi titta lite på nyförvärven så har vi fått in Mike Maignan, en klassmålvakt från succélaget Lille, för en rea-peng. En backup till Theo i form av Ballo-Touré. Tomori och Tonali har köpts permanent. Brahim och lånats in på nytt. Florenzi och Giroud har kommit hit för kaffepengar. Bakayoko och det forna underbarnet Pietro Pellegri sägs bli klara inom kort. Men fortfarande har inte en ersättare till Hakan setts till på Milanello. Först när jag ser vem detta blir kan jag börja ana hur 2021/2022-års säsong lär se ut.

Kikar vi exits så har vi två. En gjorde ont och en gav mig förhoppningar. Räcker så. 

Sampdoria då! Gentlemannen Ranieri har lämnat, D’Aversa har tagit över. Tre försäsongsmatcher. Tre vinster, mot Alessandria, Verona och Piacenza. Quagliarella har stått för 3 av 6 mål framåt, så inget nytt på den fronten. Sommar-kometen Damsgaard finns otroligt nog kvar i Genua. Miljökämpen och arbetshästen Thorsby sägs vara på gång till Atalanta. Inga märkvärdiga nyförvärv har gjorts. 

Milan sägs ställa upp med följande elva:

Milan - 4-2-3-1: Maignan; Calabria, Kjaer, Tomori, Theo; Bennacer, Tonali; Saelemaekers, Brahim, Leão; Giroud.

Kessié gick som väntat sönder så fort han var tillbaka på Milanello och Zlatan lär inte vara spelklar förens efter landslagsuppehållet. Så något större huvudbry har Mister knappast haft. Tonali har enligt mig varit försäsongens mest positiva spelare och förhoppningsvis kan vi få se en Sandro som tagit vara på förra årets erfarenheter och växt till den spelaren vi alla hoppas han kommer att bli. Hade gärna sett att vi hade växlat upp på högeryttern samt i nummer tio-rollen men som sagt, det kanske kommer. 

Vad vi vet, det är dock att fansen kommer att vara tillbaka på läktarna, om än i begränsad skala. Bengaler kommer att brännas och bangers kommer att dåna. Tifon kommer lysa och stämband kommer ryka. Hjärtan kommer att bulta och päls kommer att stå. Champions League-hymnen kommer att spelas och mål kommer vi få. Hopp kommer att födas och drömmar kommer att krossas. 

Och för att slutligen citera Håkan Hellström: Jag vet inte vem jag är men jag vet att jag är din.

Forza Milan!

David Ågren@davidagren2021-08-22 21:40:00
Author

Fler artiklar om Milan