Lagbanner
Stadio Alberto Picco, 2021-09-25 15:00

Spezia - Milan

Prepartita: Spezia-Milan - En match med allt att förlora.
Ett ung talang med den tyngsta av mantlar att axla.

Prepartita: Spezia-Milan - En match med allt att förlora.

Efter vinst senast mot Venezia väntar nästa förmodade nedflyttningskandidat. Spezia borta. En batalj som vi bara måste vinna men också en match som kan gå käpprätt åt skogen.


Senast fick vi se att kraftigt roterat Milan dominera mot Venezia utan att skapa speciellt mycket farligheter, tills några ordinarie kanoner klev in och visade vart skåpet skulle stå. För det var både oroväckande och fascinerande vilken skillnad Theo Hernández och Alexis Saelemaekers gjorde jämfört med Ballo-Touré och Florenzi. Visst, de sistnämnda är nya i klubben utan särskilt många minuter i rödsvart men klasskillnaden var bisarr. 

Mot Spezia i eftermiddag kommer Stefano Pioli fortsätta rotera, om än mindre än sist. Daniel Maldini sägs få sin första riktiga start istället för Brahim. Alla milanistis stora förhoppning är att Daniel är på riktigt. Man måste dock säga att det som Paolos son hittills visat upp inte gör sitt efternamn rättvisa. Ja, han är ung. Ja, han har mest fått hoppa in sista tio, men valpigheten lyser igenom enligt mig. Själv hoppades jag på en utlåning likt Colombo denna säsongen för Daniel då speltid i denna åldern är vital. Så blev det inte och förhoppningsvis motbevisas jag å det grövsta kl 15:00 på Stadio Alberto Picco.

Om vi kikar lite på Spezia så ser vi att den största orosfaktorn från förra årets möte har lämnat klubben. Den faktorn stavas Vincenzo Italiano. Han valde att kliva på tåget till Florens nu i sommar och har startat starkt med sitt La Viola. Istället ser vi den f.d. storspelaren Thiago Motta på de vit-svartas bänk. Hypen kring dennes taktiska finurlighet har det snackats mycket om sen skorna hängdes på kvisten men än så länge har det ryktet just bara varit ett rykte. Spezia har på de fem första matcherna en vinst, ett kryss och tre torskar. De har hunnit att bli överkörda av Lazio, slagit Venezia på övertid och senast tappade de en 2-1 ledning till 2-3 mot Juventus hemma. Så på lodrätt skriver vi “svårtolkade”.

Jag har en dålig magkänsla kring lördagens match. Lurigt lag med några spelare som på sin höjd kan ställa till det mot alla motstånd. Samtidigt är allt annat än 3 poäng är ett misslyckande. Ett utgångsläge och känsla som jag hatar av hela min själ.

Spelare att hålla ögonen på i Aquilotti är enligt mig Bastoni, Gyasi och den mycket lovande franska anfallaren Janis Antiste. En spelare som länge ryktades till de rödsvarta från Milano men som hamnade i Ligurien istället under de sista dagarna av transferfönstret. 19-åriga Antiste gjorde sitt första mål i Serie-A förra matchen mot den gamla damen.

Tittar vi på förmodad startelva så ser vi följande:

Milan: 4-2-3-1: Maignan; Kalulu, Tomori, Romagnoli, Theo; Kessié, Tonali; Saelemaekers, Maldini; Leão; Rebic

Det är längesedan en startelva varit mer svårtippad än vad den är idag. Många olika rykten dök upp under fredagen. Vi fick bl.a. annat glädjande nyheter när det gäller Calabria och Giroud som båda sägs vara redo för spel. Högerbacken startar med all förmodan på bänken. Kring fransmannen Giroud har det pratats om en ev. start, men enligt Gazzettan väljer Pioli att fortsätta med Rebic som ensam nia. 

Bennacer eller Tonali? Bennacer eller Kessié? Funnits olika elvor även där bland dagstidningarna och diverse Serie-A-sajter. Kommer Maldini starta? Isåfall vart? Blir det Brahim eller Rafa Leão som förpassas till bänken? 

Som ni märker. Frågorna är många. Klockan 14:00 får vi veta vilka Mister väljer att mönstra. 

Hoppas innerligt att min oro är obefogad och att de yngre verkligen tar chansen. 

Andiamo!

David Ågren@davidagren2021-09-25 01:08:00
Author

Fler artiklar om Milan